У Чернівцях встановлюють світлодіодні ліхтарі на сонячних батареях

0
916
Загрузка...

Перші два світлодіодних ліхтаря запрацювали на вулиці Воробкевича. Загалом у місті буде встановлено 30 таких автономних LED світильників, що працюють на сонячних батареях. Це стало можливим завдяки участі Чернівців у програмі Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у громадах».

Нові світильники, що працюють на сонячних батареях, буде встановлено в громадських місцях, біля дитячих майданчиків. Загальна вартість проекту 776, 5 тис .грн., з них внесок GIZ – 326,5 тис. грн., міського бюджету – 450 тис. грн. – повідомили у міській раді. Окрім того, у місті спільно з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО розпочато виконання заходів проекту з капітального ремонту мережі вуличного освітлення. В рамах цього проекту буде демонтовано світильники з натрієвими лампами та на їх місці встановлено 1200 світлодіодних. Загальна розрахункова вартість проекту становить понад 4 мільйона гривень , з яких 3,6 млн. грн. – це залучені кошти НЕФКО, 400 тис. грн. – кошти міського бюджету. Нові світлодіодні ліхтарі будуть також на вулиці Б.Хмельницького, де вже встановлюють опори і незабаром розпочнуть монтаж мережі зовнішнього освітлення.

«Результатом впровадження економних світильників, що використовують альтернативні джерела енергії, стане не лише зниження споживання електроенергії в мережі зовнішнього освітлення міста, а й створення більш комфортних умов для чернівчан та туристів», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ