Нардеп Іван Рибак їхав понад 700 км на ювілей рідної області, а отримав… ляпас

0
1980
Загрузка...

Неприємним сюрпризом обернулась для буковинського народного депутата Івана Рибака участь в урочистостях з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області, які відбулися 7.08.15 в обласному муздрамтеатрі імені О. Кобилянської.

 

З вітальними словами до присутніх, звісно, звернулися голова ОДА Олександр Фищук та голова облради Михайло Гайничеру. Ведучі зачитали вітання від імені президента України Петра Порошенка, голови Верховної ради України Володимира Гройсмана, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і навіть від екс-міністра інфраструктури, а нині народного депутата Максима Бурбака. А ось присутньому в залі буковинському нардепу Івану Рибаку, який, як виявилось, проїхав ледь не через всю країну, щоби взяти участь в урочистостях і привітати земляків від імені між фракційної депутатської групи «Буковина», чомусь слово не надали.

На запитання fakty.cv.ua, чи не було це якоюсь випадковістю (приміром, не знали, що він присутній), Іван Рибак пояснив, що він спеціально підходив за куліси і просив, аби йому надали слово:

– Після завершення урочистості я підійшов до Фищука і сказав: «Я вам «дякую», що надали слово. Навіть злочинна влада вам, опозиціонеру, давала можливість виступати». Це якось неправильно. Він сказав, що не він складав список виступаючих… Про яку коаліційність можна говорити, якщо члену пропрезидентської фракції у Верховній раді не дають слово. Про що ми говоримо… У мене було вітання землякам від між фракційного об’єднання «Буковина». Це ж депутати, які захищають у парламенті інтереси Буковини. При тому, що не всі обрані у нас в регіоні… Я мав зачитати наше спільне привітання, і що?.. Ведучий сказав, що в залі присутній народний депутат і він приєднується до вітань… Я спеціально їхав на цю урочистість майже через всю країну. Учора в Кременчуку проводив нараду на місцевому гірнічно-збагачувальному комбінаті, на тему екології. Їхав всю ніч і тут… отримав такий ляпас… Це лице сьогоднішньої буковинської влади.

– Можливо, просто не знали, що Вас уповноважили привітати від міждепутатської групи «Буковина»?..

– Я ж був за сценою, попросив, щоби мені надали слово. Вони ж самі мене запросили на урочистість. Я приїхав. Спеціально пішов за куліси говорити на цю тему, мав розмову з керівником апарату, саме просив надати слово, і не надали… Чому?.. Як так? Злочинна влада давала слово Фищуку-опозиціонеру, а я входжу до владної коаліції і «правильна» влада мені не надає слово на такому заході… Після урочистості до мене підійшла знімальна група телеканалу ТВА. Я їм сказав: позитив – це потенціал нашої області, економічний, ресурсний тощо. А негатив – «таке» керівництво області…

fakty.cv.ua

З нагоди ювілею Чернівецької області відзначили лише одного спортсмена, і кого?..

Про урочистість вустами влади

ОДА

Урочистості з нагоди 75-ї річниці утворення Чернівецької області відбулися сьогодні в обласному академічному українському музчино-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Михайло Гайничеру, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, представники громадськості області.

З нагоди ювілейної річниці святкування області було зачитано привітання для буковинців від Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

Олександр Фищук, звертаючись до присутніх з вітальним словом,  відзначив, що у багатовіковій історії нашого краю ця дата є надзвичайно важливою, адже вперше в національній історії прадавні українські землі Північної Буковини та Хотиснького повіту Бессарабії возз’єдналися з іншими регіонами України та утворили окрему адміністративно-територіальну одиницю.

«Відрізок новітньої історії у три чверті століття для Буковини – це час становлення і  розвитку. За ці роки край змінився до невпізнанності, разом з тим зберігши свою самобутність і неповторність, українців і румунів, молдаван і євреїв, німців, поляків, вірмен, представників інших національностей», – додав посадовець.

Олександр Фищук зазначив, що Буковина подарувала світові полум’яних патріотів, видатних державних діячів, науковців, митців та громадських лідерів, які прославили свій рідний край і нашу державу. Він також згадав і про нинішніх Героїв, які у надзвичайно важкий для держави час гідно захищають демократичні цінності та територіальну цілісність України, жертвуючи найдорожчим – власним життям. Голова обласної державної адміністрації закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час Революції Гідності Героїв Небесної Сотні та  учасників антитерористичної операції на Сході України.

Кращим представникам Буковини очільник області вручив  державні нагороди та Почесні грамоти обласної державної адміністрації. Вручено також щорічну премію ім. Олекси Романця, яка присуджується за вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавства, збереження культурної спадщини Буковини.

До участі в урочистих зборах з нагоди 75-ї річниці утворення Чернівецької області долучилися й представники Генерального консульства Румунії. На заході була присутня Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован. Як вияв дружніх стосунків між Румунією та Україною стала корзина квітів, що була презентована від імені Елеонори Молдован.

oda.cv.ua

***

Облрада

Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистих зборах з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області, які відбулись у приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. Вітаючи присутніх, Михайло Гайничеру наголосив, що за 75 років існування області нам довелось чимало пережити, але кожен з цих етапів – невід’ємна частина нашого життя, з яких ми робимо висновки, виносимо певний досвід з тим, щоб врахувати його у майбутньому.  Голова обласної ради зазначив, що сьогодні наша держава стоїть на порозі важливих реформ у різних галузях життя. Всім нам дуже непросто, адже нині, приймаючи певні рішення, ми розуміємо що від них залежить доля наших дітей та онуків. Керівник обласної представницької влади щиро побажав землякам міцного здоров’я, добра та злагоди, а також вручив Почесні грамоти обласної ради учасникам антитерористичної операції на сході України, депутатами рад різних рівнів, лікарям, представникам інших сфер господарювання з різних районів області. Михайло Гайничеру також вручив посвідчення та відзнаку «Почесний громадянин Буковини» письменнику Мірчі Лютику.

oblrada.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ