Активіст: заступник голови ОДА сказав, що 25 серпня нас оточать і поб’ють

1
614
Загрузка...

Організатору попереджувальної акції 25 серпня («щодо бездіяльності губернатора»), за його словами, прямим текстом пригрозили, що учасників оточать і поб’ють…

 

Про можливі провокації 25 серпня у Чернівцях вже заявив народний депутат Семен Семенченко, який публічно звернувся до керівництва Буковини та міністра внутрішніх справ із застереженням, що не варто гратися із вогнем.

Припускаючи, що Семенченко міг отримати сигнал від голови ГО «Патріотична громада Буковини» Ігоря Жижияна (якого нардеп підтримує, зокрема, у боротьбі проти зловживань у лісовій галузі), ми поцікавились у буковинського активіста, звідки інформація про про можливі провокації. Ігор Жижиян відповів fakty.cv.ua, що погрожував йому… заступник голови ОДА:

«Один із заступників голови ОДА «передав привіт» від Фищука О. Г. і сказав, що під час акції 25 серпня нас візьмуть у кільце і поб’ють. Сказав це прямим текстом, тому я й повідомив про це народному депутату, аби упередити можливі і, звісно, нікому не потрібні проблеми. Можливо, це була спроба лише залякати. Але вони отримали відповідь».

Було б добре, якби хтось із керівництва області офіційно заявив, що ніяких таких намірів (провокаційних) немає, і що якщо хтось із заступників дозволив собі таку риторику у спілкуванні з активістом, він має за це відповісти, можливо, навіть посадою…

Також Ігор Жижиян зазначив:

«Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заборонив видавати «сертифікати про походження лісоматеріалів круглих та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів». Натомість голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук робить вигляд, що його це питання не стосується. Керівництво нашого краю нагадує мені «партизанів» – всі знають, що вони є, але ніхто не знає, де вони і що роблять. Та й взагалі, якщо підсумувати роботу нашого губернатора, складається враження, що куди не глянь – одна повна, велика (вибачте) те, що рифмується з Європою. Чому так відбувається? Тільки тому, що ми це дозволяємо і терпимо. Може досить? Варто нагадати цій владі, що народ, це не лише електорат на виборах, а та сила, яка може реально відірвати тепле крісло від прилиплого заду. Шановна Буковинська громада, прошуне бути байдужими, долучайтеся до попереджувальної акції 25 серпня, приходьте під стіни обласної державної адміністрації об 11:00. Будуть сюрпризи, обіцяю буде «гаряче»… Ми провокаціями не займаємось. Але і терпіти бездіяльність влади не будемо!»

fakty.cv.ua

***

Нардеп Семенченко прогнозує 25 серпня у Чернівцях сутички з «тітушками» (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ