Фірташ просить Порошенка відправити Яценюка і Ко у відставку

0
259
Загрузка...

Мільярдер Дмитро Фірташ, який починав свою бізнес-кар’єру в Чернівцях, через очолювану Федерацію роботодавців України звернувся до президента Петра Порошенка та голів парламентських фракцій з проханням відправити у відставку Уряд на чолі з чернівецьким прем’єром Арсенієм Яценюком.

Не так давно Фірташ, нагадаємо, просив Порошенка захистити від Яценюка, який «наїжджав» на «Group DF». Зокрема, тоді йшлося про арешт 500 млн. кубометрів газу, які належали групі Фірташа-Льовочкіна – як відзначав прем’єр, боржникам перед Україною на суму 4,3 млрд грн.

«Надумана голословна заява про нібито причетність бізнесів групи до розкрадання державних коштів, погрози арештувати майно наших підприємств – «Рівнеазот», Черкаський «Азот», «Концерн «Стірол» та «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» – це чергова спроба економічного шантажу. Це ще один доказ того, що представники партії «Народний фронт» і прем’єр-міністр системно займаються травлею нашого бізнесу», – заявила тоді компанія.

Тепер Федерація роботодавців України, як повідомляє ukranews.com, на своєму засіданні прийняло рішення звернутися до президента та голів парламентських фракцій з проханням відправити Кабмін у відставку.

“Необхідно звернутися до Президента, парламенту, парламентських фракцій з тим, що необхідно змінювати уряд”, – заявив під час засідання голова ФРУ Дмитро Фірташ.

Він зазначив, що в уряду відсутній діалог з бізнесом, профспілками, ФРУ, що призводить до негативних наслідків.

“Так, у країні склалася непроста економічна ситуація, Україна перебуває на грані дефолту”, – сказав Фірташ.

Федерація роботодавців України вимагає термінової зміни й економічної політики держави.

Також у прийнятому за підсумками засідання зверненні зазначено, що ФРУ вимагає накласти мораторій на приватизацію в умовах дефолту, оскільки багато хто з 300 підприємств, що готуються до приватизації, з боргами будуть продані за ціною, набагато нижчою від їх реальної вартості.

“Я за продаж підприємств, тому що держава – поганий керівник, але приватизацію потрібно проводити не в умовах кризи й дефолту”, – сказав Фірташ.

ФРУ також вимагає кардинально переглянути економічну політику країни, а політику нарощування боргів вимагає замінити політикою залучення інвестицій в економіку.

Також в зверненні зазначено, що бізнес-співтовариство має проводити експертизу всіх нормативно-правових актів, що регулюють господарську діяльність.

ФРУ наголошує, що сукупний зовнішній борг України становить 110,5% ВВП, державний борг України досяг 1,4 трлн гривень.

За даними ФРУ, за час роботи нинішнього уряду відтік іноземного капіталу становив 16 млрд доларів, падіння експортного виторгу – 14 млрд доларів.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ