Телеведучий Забродський: Не чекав повістки – пішов у військомат, готовий воювати

0
783
Загрузка...

Відомий чернівецький телеведучий і колишній депутат міської ради Василь Забродський серед перших пішов у військомат, коли стартувала четверта хвиля мобілізації.

 

Василь Забродський зазначив, що готовий воювати, минулого разу теж ходив до військомату, але тоді не взяли, бо не підходив по віку (їздив у зону АТО з батальйоном «Київ-2»), а тепер до 60-ти років, тож вікова проблема відпала:

«Так, я не чекав повістки. Згідно наказу, усі військовозобов’язані від рядових до генералів (а я – сержант запасу) зобов’язані звернутись до свого військомату, незалежно від того прийшла повістка чи ні. Я чекав повістку два дні, на третій день не витримав і пішов сам. Записали в добровольці.

В чергах на медкомісію дуже різношорстна публіка. Вік від 16 і до 60-ти. Одинацятикласники проходять медобстеження, планове, іх не мобілізують. А от люди постарше – інша справа. Зустрів офіціанта Женю. Скільки себе пам’ятаю в ресторанах, стільки і його. Колись працював в «Черемоші», потім в багатьох інших, сьогодні в «Буковині». Може, й разом тепер вечеряти доведеться, а не по різні боки. Ще один мужик, пізнавши мене, підійшов привітався, і повідомив, що колись ми разом в інтернаті вчились. Правда, він років на п’ять молодше, тому я добре його не пам’ятаю. Бачив групу лікарів з якогось медзакладу. Одні жартують, видно, що готові йти на фронт, інші – нервуються і явно не раді повісткам. Серед них навіть жінки.
Дивно, але жодноі публічноі особи я там не побачив. От і виникає в мене думка: ну недопрацював законодавець. Якщо війна, то мобілізувати потрібно ВСІХ. А потім розбиратись, хто кому Рабінович. Хочеш воювати – на фронт. Не хочеш – в тил. Треба ж комусь і в тилу військовими справами займатись. Та хоча б мости охороняти в прифронтовій зоні. Он в Запорізькій області підірвали падлюки міст і відрізали Маріуполь. Ой, не випадково…

Комісію пройду повністю вже в понеділок. А там буде видно».

У соціальній мережі Василь Марьянчук звернувся до п. Забродського:

«Василь Іванович, а чи не бачили в коридорах воєнкомату найбільших патріотів Вадима Пелеха та Івана Мітріка, Миколу Щербину і його тезку Кобилюка. Не зустрічали ви там Івана Молодого і Василя Косьменка – Самооборонівців наших місцевих. Взагалі кажуть, що Молодий за кордоном переховується від повістки ще з другої хвилі мобілізаціі. А може зустріли окремих депутатів-посіпак? Але у Прозоровського паспорт румунський вже є, а Заячук також ще від попередньої хвилі мобілізації відмазався?»

На що п. Забродський зазначив:

«Жодну із названих вами осіб у воєнкоматі не зустрів. Поки що. Але я переконаний, що вони, як справжні патріоти, якщо не сьогодні, то в понеділок обов’язково, навіть якщо не дочекаються повістки, теж підуть у воєнкомат. Ну, ті, хто вже втік за кордон, навряд. Але, може, совість прокинеться?»

fakty.cv.ua

Довідково

Василь Іванович Забродський

Народився 21 квітня 1966 року у Чернівецькій області. Освіта вища, закінчив у 1992 р. Львівський державний університет, а у 1995 р. – Київський торгово-економічний університет.
У 1984 р. – вантажник панчішного об’єднання, у 1984-1986 рр. – служба у лавах Збройних Сил, у 1986-1996 рр. – асистент звукооператора, редактор Чернівецької держтелерадіокомпанії. У 1996-1998 рр. – головний редактор газети “Чернівці сіті “, з 1998 р. І протягом багатьох років – президент Чернівецької асоціації комерційної телерадіокампанії “ТВА”. Тепер – директор, ТОВ «Телерадіокомпанія «Зет-про», безпартійний.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ