Школярі із Луганщини віддячили Чернівцям за гостинність

0
190
Загрузка...

Юні гості з Сєвєродонецька, які з 3 січня перебувають у Чернівцях на різдвяних канікулах, зустрілися сьогодні, 12 січня, з міським головою Олексієм Каспруком. Вони поділилися із ним враженнями від відвідин Буковини і натхненні красою буковинського краю презентували вірша про наше місто.

Як повідомляє Чернівецька міська рада,  40 школярів з Сєвєродонецька живуть у військово-спортивному ліцеї. За 10 днів вони відвідали чимало екскурсій, взяли участь у спеціальній різдвяній програмі, побували у Хотинській фортеці, пограли у боулінг і на більярді, покатались на ковзанах на “Льодовому Майданчику”. Найбільше дітей з Луганщини вразили архітектура та доброзичливість мешканців міста. Сєвєродонецькі школярі поїдуть додому вже 13 січня, але сподіваються знову навідатися до Чернівців.

«Ми раді, що дітям з Луганщини сподобалося у нашому місті, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Сподіваємося, вони ще не раз приїдуть до Чернівців, а ми матимемо нагоду побувати у Сєвєродонецьку. Головне, щоби в Україні встановилися мир і спокій».

І власне вірш:                                                                                                      Антоніна Ходорко, Fakty.cv.ua
“Гостинні Чернівці”

Дахи багатокутні, Будинки кольорові.

Поліетнічне місто, І люди в нім чудові.

Колодязі цілющі, Сховані під глечики.

Вимощені вулиці Різдвяними сердечками.

Свіча на хлібі пишному, Молитва і колядки.

З горбочка на горбочок Зійшлись до купи хатки.

Тут мови розмаїття, Культур взаємовплив:

Румун, єврей і турок Тут з українцем жив.

Майстерня шоколаду, Кав’ярня і бутік,

Європи свіжий подих, Архітектурний шик.

Троянди на бруківці І кава у руці…

Гостинні, незабутні, Кохані Чернівці!

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ