Буковинський «президент ЛНР» Плотницький… висунув ультиматум Порошенкові

0
811
Загрузка...

Самопроголошені Луганська та Донецька народні республіки висловили готовність відновити свою участь в роботі мінської контактної групи лише у тому випадку, якщо київську сторону будуть представляти офіційні особи, призначені безпосередньо Президентом України. Про це повідомив глава ЛНР Ігор Плотницький, який, як відомо, є вихідцем з Кельменців Чернівецької області…

 

«У нас позиція з ДНР спільна. Будь-яка зустріч почнеться тільки після того, як Порошенко оголосить офіційного представника Києва, який буде вести переговори. Це наші вимоги, без яких взагалі більше не буде ніяких зустрічей», – цитує І. Плотницького minprom.ua.
На думку І. Плотницького, Віктор Медведчук, який представляв напередодні в Донецьку київську владу, а також екс-президент Леонід Кучма, який раніше брав участь у мінських переговорах, не є офіційними представниками України і, відповідно, не уповноважені підписувати якісь офіційні документи.
«Хто буде призначений, чи буде це одна людина чи декілька, ми не знаємо. Для нас важливо, щоби їх призначив офіційний Київ. Як тільки вони це зроблять. Ми будемо готові працювати “, – цитує І. Плотницького minprom.ua.
Варто відмітити, що раніше луганські сепаратисти вже заявляли, що повноваження екс-президента Л. Кучми на переговорах контактної групи викликають запитання. Зокрема, сепаратисти заявляли, що ЛНР потрібні гарантії, що домовленості, які підпише Л. Кучма, будуть виконуватися.
26 січня 2015 р., нагадує from-ua.com, у Донецьку, за посередництва російської сторони, пройшла зустріч глав ДНР і ЛНР з представниками України. Українську сторону представляв Віктор Медведчук. Як повідомив глава ЛНР, на зустрічі обговорювалась можливість відновлення роботи Мінської контактної групи, а також обмін військовополоненими.

Після загострення ситуації на Донбасі, нагадує from-ua.com, міжнародна спільнота заговорила про необхідність провести переговори в Мінську. Так, Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд висловили надію, що зустріч тристоронньої контактної групи по ситуації в Україні відбудеться до засідання Ради ЄС, тобто до 29 січня. Тим часом, постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін звинуватив Україну… у блокуванні проведення засідання контактної групи у Мінську.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ