Українці будуть сплачувати податок за власне житло 1320 грн

0
756
Загрузка...

Отож українці ще і платити податок за власне житло будуть? Кабінет міністрів України пропонує обкласти податком всю комерційну, некомерційну і житлову нерухомість і передати адміністрування цього податку у відання місцевих органів влади.

Про це йдеться в урядовому законопроекті «Про внесення змін у Податковий кодекс і деякі інші закони України (щодо податкової реформи)».

«Надати місцевим органам влади право встановлювати ставки податку на нерухоме майно для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості у розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі об’єкта оподаткування», – сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Це, що ж виходить, якщо мінімальна заробітна плата на даний момент становить 1218 гривень, то 2% це близько 24грн за 1 квадратний метр квартири, а беремо середньостатистичну “Чешку” де 55 кв. м от і виходить додаткових 1320 грн. із сімейного бюджету в рік. Подробиці про пільги на даний момент не відомі.

Встановлення пільг щодо податку на нерухомість, як наголошується, також передається у відання місцевих органів влади. Крім того, пропонується встановити єдиний підхід до оподаткування комерційної та некомерційної нерухомості.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ