Україна отримала Томос, у Чернівцях – теж важлива релігійна подія

0
273
Загрузка...

Після семимісячної епопеї непорозумінь і протистояння Центральна синагога Чернівців отримала нового равіна, який став наступником авторитетного Ноаха Кофманського (Головний равін Чернівецького регіону, на жаль, відійшов в інший світ у травні 2018 р.).

Про цю кадрову релігійну новину повідомив екс-депутат міської ради – директор ЧОБФ “Хесед-Шушана”, голова Чернівецької міської благодійної єврейської громади “Мір’ям” Ілля Хочь:

«Україна отримала ТОМОС! Це величезна подія і віха в житті народу незалежної України!
Разом з цим і в Чернівцях в п’ятницю 04.01.2019 року відбулась знакова подія! Центральна синагога м. Чернівці “Бейт тфіла Бен’ямін”, що знаходиться на вулиці Л.Кобилиці, 53, отримала свого равіна (настоятеля) Давіда Гольдіча. Рав. Давід, вперше за сім місяців, провів в приміщенні синагоги зустріч суботи (шабата). Єврейська громада міста Чернівці має велику надію, що равін Давід буде достойним послідовником незабутнього равіна Ноаха Кофманського, який служив людям незалежно від їх віросповідання! Закінчується семимісячна епопея непорозумінь і протистояння. Закликаю всі сторони конфлікту до об’єднавчого процесу! Дякую громадськості міста Чернівці, світовій і украінській єврейській спільноті за розуміння, витримку і підтримку! Дякую обласній і міській владі за толерантність і підтримку! Особлива подяка Головному равіну України Моше Асману і керівнику “Ор-Авнер” України Йонотану Марковичу!
Ще раз мав нагоду пересвідчитись, що все в цьому світі взаємопов’язано і залежить від Бога!
Всім, всім, всім бажаю Божого благословіння і гарних свят! З Різдвом Христовим!»

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ