«Схеми» спіймали Зеленського на брехні щодо зйомок в Росії? (відео)

0
666
Загрузка...

У черговому випуску програми «Схеми» (проект «Радіо свобода») Володимира Зеленського звинувачують у брехні. Не більше, не менше. 

І що ж то за «брехня»? Журналісти проекту «зачепились» за слова Зеленського про те, що закрив (припинив) свій прибутковий бізнес в Росії і що більше не виступає там,  і не знімає в країні-агресорі кіно. Але в самих «розслідуваннях» насправді «Схеми» так і не знайшли нічого, що заперечувало би ці слова Зеленського. Бо те, що якась там фірма, яка заснована була раніше в Росії компанією, де серед співзасновників ніби є і Зеленський, продовжує знімати там кіно, зовсім не означає, що Володимир Зеленський займається в Росії бізнесом, знімається сам, або знімає з «кварталівцями» там кіно. Власне, Володимир так і сказав журналісту «Схем», що він не працює з тими російськими фірмами.

Але хіба їм це було цікаво слухати? Головне зманіпулювати і звинуватити, а далі – нехай ходить і розказує всім, що то не так, як стверджують у такій серйозній програмі, як «Схеми»…:) Виглядає як ще одна атака на Зеленського, яких після заяви що йде в Президенти, стало ду-у-уже багато (переважно з боку так званих «порохоботів» та інших відкритих, або прихованих союзників «теперішніх»).

А нижче – простіше, від душі, як кажуть:

«Цікаві дані, правда? Оау! Виявляється то… А що виявляється то?:) Давайте розберемось детальніше!;)
Я прихильних цього проекту розслідувань. Але навіть ці розслідування намагаюсь сприймати не просто “як чисту монету”, а ще “покопати навколо”
Отже, Зеленський є співзасновником кіпрської компанії, яка заснувала в Україні ТОВ і паралельно заснувала і в Росії декілька фірм (телекомпаній, напевно, можна сказати). Ясно, що це було “до” початку трагічних подій на Сході. Ну, Кіпр – це офшори, так? Поганенько, з одного боку, бо ж через Кіпр уникають сплати податків в Україні? Не знаюсь на деталях, але якщо врахувати, наскільки неадекватними і дебільними є, на жаль, немало українських законів і порядків (які стосуються, зокрема, і податкової політики), то не дивно, що і Зеленський, і, власне, навіть сам теперішній Гарант та інші бізнесмени трохи обходять податковий тиск через закордонні “схеми”. Заборонено це українським законодавством? Та ніби ж ні, інакше не могла би та кіпрська фірма заснувати українську компанію, правда?
Але це не головне. У розслідуваннях акцентують увагу на тому, що Зеленський, мовляв, сказав, що останній фільм, який вони (кварталівці) робили з російськими колегами, був у 2012 році (і вийшов він у 2014-му), але, опа-на, попри закриття декількох тих фірм, де серед засновників є і Зеленський (через Кіпр), одна з телекомпаній продовжувала виробляти фільми і видавати їх в прокат та заробляти гроші…
“Спіймали на брехні”? Не думаю…
Давайте спробуємо розмірковувати логічно. Зеленський і Ко через кіпрську свою компанію заснували у Росії в т.ч. ту фірму, яка після початку конфлікту на Сході (за участю москалів) продовжила виробляти фільми. І що? Хіба це означає, що Зеленський далі знімав кіно в Росії?
В тій заснованій компанією в т.ч. Зеленського російській фірмі ж працювали росіяни, правильно? Певний час “кварталівці” приїжджали в Росію і разом з компаньйонами знімали якісь там фільми. Але потім Зеленський і Ко припинили свою діяльність там. Але та компанія залишилась. Вона, слід розуміти, вже була на ходу, знімала, заробляла, то чому вона не могла далі продовжувати знімати фільми і без “кварталівців”, якщо вони відчували, що можуть це робити? Є відомості, що Зеленський вкладав свої гроші в зйомки фільмів в Росії після початку кровопролиття? То він мав би вимагати у тих російських компаньйонів закрити ту фірму і не знімати більше фільми? Сенс? Вони ж по ідеї вже роблять це власними силами, без грошей та участі Зеленського і Ко. Якщо при цьому російські ті компаньйони ще “відстьогують” якісь відсотки Зеленському і Ко, як засновникам – це взагалі супер! Адже тоді ще трохи грошей від північних сусідів потрапляють до українців і в українську економіку. А потрапляючи в економіку, ті кошти по любому і в “податковий кругообіг” потрапляють, а отже і на пенсії, і на армію і т.п.
Владимир Зеленский, скажіть, будь ласка, Ви особисто після початку конфлікту на Сході України (з 2014 року) їздили зніматися в кіно, або знімати кіно (самий, чи з “кварталівцями”) в Росію?! За цей час Ви, в т.ч. через ту кіпрську компанію, вкладали гроші у кіновиробництво в Росії?
Є відомості про це у цих розслідуваннях? Ні!
Ближче до кінця розслідувань є момент, де розслідувачі зустрілись із Зеленським, і він “чорним по білому” сказав, що з тими компаніями російськими не працює. Так навіщо йому це все приписувати, звинувачувати у брехні, якщо та “брехня” лише у фантазіях журналістів цього проекту розслідувань?..
Якби вони знайшли підтвердження, що Зеленський після 2014 року знімався, знімав кіно у Росії, або вкладав свої гроші у російське кіно, – тоді інша справа. А так – це звичайні політичні маніпуляції з метою дискредитації Зеленського, який, як би його не намагались принижувати (і опускати типу нижче вимог до потенційного президента), все-таки, слід розуміти, таки є реальним претендентом на президентську посаду, раз проти нього так активно працюють.
Замість P.S.: Yurii Afonin, виявляється, “копав ще глибше” і що ви думаєте? Мовою оригіналу: “ни в России, ни на Кипре Владимир Зеленский не является акционером указанных компаний (согласно официальным документам)”. То виходить, що брешуть якраз ті, які маніпулятивно приписують брехню Зеленському? Ось вам і брудна політика, ось вам і виборча компанія. А це лише початок… Треба протистояти інформаційним атакам;)» (Георгій Мазурашу)

Подивіться цей випуск «Схем» і знайдіть там підтвердження тому, що Зеленський знімається, або знімає кіно в Росії після 2014 року…

***

***

***

***

***

***

Зеленський запрошує допомогти скласти програму, + Команда Зе у Чернівцях

***

Зеленський привітав Україну замість Пороха і сказав, що йде в Президенти (відео)

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ