Що може влада, яка не здатна навести лад навіть в окремо взятому селі?..

0
553
Загрузка...

Неймовірно, але факт – у Чорнівці Новоселицького району, де суд двічі поновлював на посаді сільського голову Георгію Боту, групка місцевих активістів (депутати, члени виконкому) продовжує «колотити», голові сільради вже погрожували, забрали печатку, той офіційно звернувся до поліції, але його продовжують тероризувати…

Чергову «виставу» ці «представники громади» влаштували 28.11.2018 р., про що

Георгій Бота

повідомив сільський голова  Георгій Бота:
«ЗНОВУ ЗАКОЛОТ У ЧОРНІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ РАДІ !!!Сьогодні, 28 листопада 2018 року я прийшов на роботу і застав у своєму робочому кабінеті жителя села Капіцького Костянтина Костянтиновича за столом у кріслі !!! У кабінеті був присутній Москалюк Михайло Іванович, якій мені оголосив, що ”голова вже Капіцькій” і мені нема чого робити у сільській раді !!! Потім підтягнулись ще декілька осіб- прибічників. Леуш Петро Петрович прочитав мені з якогось паперця, що я нібито не голова і вже виконує обов’язки голови сільської ради К. Капіцькій !!! Мені погрожували фізичною розправою Бондар (Корнійчук) Валерій Володимирович, Корнійчук Петро Володимирович, ображали нецензурною лайкою Москалюк Михайло Іванович, Іфтода Володимир Ілліч, Леуш Петро Петрович та інші. І все це відбувалося в присутності працівників поліції.
Капіцькій К. К. заволодів печаткою ради, ключами від сейфів сільського голови, від службового кабінету та від вхідних дверей, також, документацією сільської ради, трудовими книжками працівників сільради. Таким чином, в наслідок самовільного привласнення владних повноважень Чорнівського сільського голови частково заблокував роботу сільської ради!
»

Як таке розуміти? Ця групка «чхати хотіла» на рішення суду, на правоохоронців… І діють, якщо послухати це відео, нібито за дорученням громади («порадившись з жителями»):

***

Є ситуації, коли, можливо, справді більшість, або, щонайменше, велика частина мешканців (виборців) втрачає довіру до голови і, відповідно, ніби «напрошується» рішення щодо його усунення з посади. І то це треба робити в законний спосіб. А тут суд двічі поновив Георгія Боту на посаді сільського голови, а ці його опоненти ніяк не заспокоються… Чорнівка ж не Чернівці, де складно швидко встановити позицію більшості мешканців, це не таке вже й велике село, де, певно, за пару днів можна опитати письмово всіх жителів. Якщо ці активісти хочуть спиратися на позицію громади (і не терпиться до наступних виборів), нехай би зібрали офіційно підписи (з вказуванням необхідних даних, аби не було сумнівів) і показали, що справді більшість місцевих мешканців проти того, щоби обраний ними голова продовжував виконувати свої обов’язки… Зовсім нещодавно до храмового свята місцеві мешканці зібралися на концерт в чорнівському клубі, було десь понад 100 людей, чому ті активісти не прийшли дізнатися їхню думку про роботу голови?..

А поки що виглядає, що в країні влада (правоохоронна система) «імпотентна», бо не може навести лад навіть в окремо взятому селі… На це звернув увагу і фахівець з виборчого законодавства та місцевого самоврядування, Заслужений юрист України Борис Руснак. Інші під відповідним постом Георгія Боти у Facebook жартома зазначають, що «пора вводити війська», «Чорнівський воєнний стан» і т.п.

Скільки можна?.. Куди котимось?..

fakty.cv.ua

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ