Дорогу між Вижницею і Путилою перекрили, вимагаючи ремонту (відео)

0
464
Загрузка...

З самого ранку мешканці Франківщини та Буковини зупинили рух автотранспорту на автомобільній дорозі Р-62, Т 26-0-1 сполученням Чернівці-Вашківці-Вижниця-Путила-КПП «Руська».

«Даний крок зроблено людьми від розпачу та зневіри, що цю важливу дорогу, яка з’єднує не тільки два райони, а й сусідні області, буде відремонтовано, – зазначив 11.09.2018 р. народний депутат України Іван Рибак. – Тому особисто приїхав сюди підтримати місцевих жителів, адже також схвильований нинішньою ситуацією.

Буду відвертим, більшість моїх депутатських запитів та звернень щодо критичного стану зазначеної дороги державного значення та необхідності виділення коштів на її капітальний ремонт, на жаль, губляться у владних коридорах. Звичайно, що я не можу не реагувати на подібний розвиток подій, тому продовжу боротьбу з бюрократією.

Адже це значно ускладнює життя місцевим жителям, яким і так кожного дня доводиться долати величезні відстані, щоб дістатися до школи, роботи, лікарні чи то просто придбати найнеобхідніші продукти харчування та ліки. Це наша спільна проблема і ми повинні разом знайти їй негайне вирішення!»

За останній час частину дороги між Вижницею та Путилою таки відремонтували. Але декілька кілометрів дуже проблемної проблеми залишилось. І це стосується відрізку дороги на стороні Івано-Франківської області. Крім інших проблем (у т.ч. нестача коштів), в українських реаліях свою негативну роль відіграє і «бюрократичний дебілізм» нашої владної системи. Адже ця дорога важливіша для Чернівецької області, а знаходиться в Івано-Франківській області, і за цими «бюрократичними дебільностями» Чернівецька область не може займатися ремонтом дороги на франківській стороні, бо це порушення бюджетного кодексу і т.п. Тобто коли Україну «моральні уроди» грабують, – все «законно», як кажуть, «не підкопаєшся», а ось в таких ситуаціях законодавство спрацьовує акурат проти інтересів громадян України.

Слід зазначити також, що франківській владі в принципі вигідніше, щоби дорога до Путили залишалась проблемною, адже ж має місце і конкуренція у боротьбі за туристів, а «така» дорога багатьох туристів надійно відштовхує від можливих поїздок до мальовничої Путильщини…

Хочеться вірити, що і нардеп Іван Рибак «не відчепиться» і буде далі «довбати» тих, від кого залежить позитивне вирішення цієї проблеми, аби таки «добити» питання до переможного кінця.

fakty.cv.ua

Тут «відеопривіт» з цієї «чудової дороги» ще прем’єру Арсенію Яценюку, який теж багато розказував про туристичну привабливість і т.п.:

***

А це вже станом на 2017 р.:

***

А це 2014 рік:

***

Фото з акції перекриття:

***

Нижче до вашої уваги інформація про перекриття дороги від chernivtsi.online:

12 вересня

11:45. Наразі дорога перекрита – там перебуває близько 70 людей. У Косівській РДА о 10:00 розпочалася зустріч ініціативної групи з керівництвом Косівського району, Служби Автомобільних доріг та народними депутатами.

Від учасників акції з перекриття дороги до ініціативної групи увійшли 2 депутати районної ради, 3 голови сільських рад. Про це повідомив депутат Путильської районної ради Юрій Степан, який зараз перебуває на перекритій дорозі.

Він також повідомив, що учасники акції вимагають, щоб керівництво Служби Автомобільних доріг Івано-Франківської області, районна влада та народні депутати приїхали до людей на місце перекриття дороги

07:00. Дорогу перекривають біля 30 осіб. Пропустили одну вантажівку.

02:00. Учасників перекриття біля 20 чоловік. Станом на 2.00 учасників перекриття дороги було біля 20 чоловік. Станом на 7.00 – десь біля 30 осіб. О 7.00 вони пропустили фуру. Водій цієї фури мені це щойно розповів.

11 вересня

23:00. Дорога перекрита, людей стало ще більше. Протестувальники пропустили кілька автобусів і бусів. По обидва боки лінії перекриття знаходяться лише кілька автівок. Люди кажуть, що не розблокують дорогу ні вночі, ні в день.

17:40. Як нам стало відомо, на завтра у Косівській РДА планується провести зустріч ініціативної групи мітингувальників з місцевою владою та представниками Служби автомобільних доріг. Люди вимагають, щоб всі прибули на місце перекриття.

17:30. Наш кореспондент, який зараз знаходиться на місці події, розповідає, що на заблокованій дорозі автівки, вантажівки та автобуси стоять по обидва боки. На місці події постійно знаходиться від 300 до 500 місцевих жителів. Люди не налаштовані розходитися навіть вночі.

Проїхати дорогою можуть тільки автівки, де знаходяться малі діти або вагітні жінки, карети швидкої допомоги, транспорт поліції та рятувальників.

17:10. На місці події були народні депутати Іван Рибак та Юрій Соловей. Під час спілкування заступник начальника Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Юрій Чорнописькийзазначив, що кошти на ремонт цих трьох кілометрів не передбачений і ремонт можливий тільки у 2019 році.

16:00. Мітингувальники організували посеред дороги столик зі смаколиками, пригощаючи всіх бажаючих.

15:00. До людей приїхали голова Путильської РДА та голова Путильської райради.

13:48. На місці знаходиться заступник начальника Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Юрій Чорнописький. Він прокоментував “Чернівці.онлайн”, що у 2017 році було проведено тендер на ремонт дороги “Р-62 Криворівня – Чернівці на ділянці км 33+800 – км 41 + 812 в Івано-Франківській області” на суму 94,3 мільйона гривень. Наразі роботи були профінансовані на 31 мільйон. На продовження робіт фінансування з державного бюджету на даний момент відсутнє.

“Допоки немає фінансування, підрядник не заходить на цей об’єкт. Підряднику потрібно три тижні, щоб підготуватися” – зазначив Юрій Зіновийович.

12:26. За інформацією депутата Путильської районної ради Юрія Степана, наразі до протестувальників ніхто з представників обласної влади не приїхав. На місці є працівники поліції, Служби Безпеки, сільські голови сіл Великий Рожин та Розтоки.

Людей, які перекривають рух автошляхом між селами Великий Рожин та Тюдів по автодорозі Р-62, на місці зараз біля 300 осіб. Вимоги не змінилися – негайно розпочати ремонт дороги.

8:00. Сьогодні, 11 вересня 2018 року, о 8:00 в селі Великий Рожин Івано-Франківської області на автошляху, що з’єднує Вижницю та Путилу, розпочалася акція місцевих жителів з вимогою відремонтувати дорогу.

Як повідомляють місцеві жителі в соцмережах, дійство є вимушеним та безстроковим. Люди налаштовані всіма законними методами відстоювати своє право на користування якісними автомобільними дорогами.

Головною вимогою є розпочати ремонт дороги від села Тюдів до села Підзахаричі.

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ