Сафтенко заявила, що не буде складати депутатський мандат

1
341
Юлія Сафтенко. Фото: promin.cv.ua
Загрузка...

Перший номер виборчого списку «Народного контролю» на виборах до Чернівецької міської ради 2015 р. Юлія Сафтенко, яку після того, як вона не проголосувала за звернення до керівництва держави із засудженням розгону наметового містечка біля Верховної ради 3.03.2018 р., вирішили виключити з партії, заявила, що не збирається складати депутатський мандат.

Юлія Сафтенко пояснила свою позицію:

«Не зрадити собі, не зрадити власній совісті, не зрадити людям, які повірили …Вочевидь це для мене найголовніший іспит у житті. Тому публічно коментую своє наступне рішення – вийти з фракції Народний контроль у ЧМР. Принципово вийти і стати позафракційною , а не здати мандат. Оскільки багато людей віддали за мене на виборах свої голоси. Підвести їх – я не маю права. Назову 3 головні причини свого рішення. Перша: один з членів фракції НК поставив підпис за секретаря мр, в опозиції до якого НК перебував задовго до того як зайшов у міську раду. Це принципово. Друга: на передостанній сесії під час голосування за програму «Комфортне місто» принципово голосувала «за», одна з фракції, бо вважаю йти проти громади неприпустимо. На мої переконання підтримати людей, колеги з НК мене в той день так і не почули. Третя: вчорашнє голосування за звернення щодо неоднозначної ситуації в Києві 3 березня. Я проти застосування насильства до мирних людей, але і проти спекуляцій на користь одного політика. Тому я принципово утрималася. Відтак зачепили мою людську гідність – Михайло Шморгун (людина Романа Ванзуряка) написав на моїй сторінці ганебний пост з образами. Зневажати себе за мою позицію я не дозволю. Фракція знає про моє рішення, натякнули на війну зі мною. А я хочу миру в міській раді та в нашій Україні! Життя, я тебе люблю!!!»

Михайло Шморгун, якого Юлія згадала, відреагував на це: «Я – не людина Ванзуряка, я сам по-собі. Юля. Ти знаєш, я не так часто помиляюсь. Я дуже не люблю помилки. Але би с ти знала – є час каміння розкидати, а є час каміння збирати. І я щиро радий,що ти тепер проблема Каспрука. Одну свою помилку я через три роки виправив… Не ображайся, не я такий, життя таке. Удачі тобі)»

Тим часом, керівник фракції «Народний контроль» у міській раді Михайло Яринич, на запитання Василя Забродського, уточнив, що наступний у виборчому списку – Сергій Босовик, який став би депутатом, якби Юлія Сафтенко склала мандат.

Забродський задав керівнику фракції ще одне запитання: «Чи будете ініціювати звільнення колишнього депутата вашої фракції з посади голови комісії? Якщо не помиляюсь ця посада вашій фракції по певній квоті дісталась? Хто ваш кандидат?» На що Яринич відповів: «Сподіваємось, що цю комісію очолить Сергій Босовик, та все залежить від совісті Юлії Костянтинівни».

Колега по фракції Іван Гончарюк звернув увагу на те, що торік Юлія Сафтенко вже писала заяву на вихід з фракції:


***

***

***

Загрузка...

1 коментар

  1. Хотелось бы спросить у пани Сафтенко Ю. о какой принципиальной позиции и о каком конкретно политике идет речь в событиях 3 марта? И именно поэтому она принципиально не хотела принимать участие в принципиальном голосовании (ушла из зала, в который активисты ее привели практически за руку и усадили за пульт голосования – это был единственный депутат, на которого воздействовали активисты).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ