Ось як почалась пожежа на Калинівському ринку (відео з камер спостереження)

1
825
Загрузка...

На відео з камер спостереження можна побачити, де розпочалась пожежа на Калинівському ринку, де 19.03.2018 р. згоріла значна частина сектору з килимами

Відео у Facebook  виклав і мер Олексій Каспрук, який написав: «Попередня причина пожежі – людська недбалість.

Підприємець отримав дозвіл на проведення у торговому павільйоні ремонтних робіт, в тому числі зварювальних, із залученням ліцензованої організації.

З правилами безпеки був ознайомлений, письмово зобов’язався їх дотримуватися. Однак вирішив порядком знехтувати та виконати роботи самотужки. У результаті жахлива пожежа, кілька десятків підприємців залишилися без майна, завдано мільйонних збитків.

Остаточний висновок зробить слідство.

Створена робоча група яка шукає рішення, як громада, МТК “Калинівський ринок” можуть допомогти потерпілим підприємцям.

Велика подяка нашим вогнеборцям, поліції, працівникам та підприємцям ринку які допомагали людям рятувати майно.

На щастя ніхто не загинув. Травму отримав працівник ринку. Десяткам людей медики допомогли на місці.

На доданому відео початок пожежі з кількох камер спостереження. Від першої іскри до шквалу вогню пройшло всього 4 хвилини… 

Будьте обачні. Дотримуйтесь правил безпеки. Не забувайте вони написані кров’ю. Бережіть себе»…

***

***

На «Калинівському ринку» горять контейнери з килимами (відео)

***

***

У Чернівцях підраховують збитки, завдані масштабною пожежею – на найбільшому ринку міста.

Займання сталося цього понеділка – у секторі продажу килимів. Вогонь охопив понад тисячу квадратних метрів і знищив більше півсотні контейнерів. Відновити торгові місця та хоча б частково відшкодувати збитки – підприємці прийшли просити сьогодні міських депутатів. Ще до початку сесії – вони зустрілися із можновладцями та мером. Міський голова запропонував людям узяти безвідсотковий кредит. Однак, ті – робити це відмовляються. Мовляв, і так сплачують чималі кошти у бюджет міста. Як варіант – просять виділити хоча б мінімальну суму безповоротної допомоги на реконструкцію контейнерів.

“Фактично, люди за мінусом податків отримають десь 3200 на метр квадратний площі. Конфлікт у тому, що міський голова не погоджується давати безповоротно. Говорить, що це незаконно. Він говорить – потрібно давати кредит безвідсотковий і нехай відновлюють свої місця. Люди не хочуть брати на себе цей тягар”, – говорить Андрій Брязкало, депутат Чернівецької міської ради.

“В моєї знайомої контейнер повністю – під нуль – згорів. Розумієте, це жах! Люди ще не вичухалися від потопу, а зараз нова проблема у людей. Це можна в психічку попасти від цього всього”, – обурена Галина Марчук, приватний підприємець.

podrobnosti.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ