Землю Академії аграрних наук України віддають… китайцям на 49 років

0
591
Загрузка...

30 000 робітників і 400 агроінженерів з Китаю приїдуть в Україну для обробки земель Академії аграрних наук.

Національна академія аграрних наук України підписала договір про співпрацю з агрохолдингом Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu, згідно з яким частина землі НААН буде передана китайським інвесторам на 49 років.

У нас своїх людей не можуть забезпечити роботою, але чомусь вирішили допомогти з цим питанням китайцям.
Це ще не все, на цій землі планують вирощувати ГМО продукти, – написав з цього приводу у мережі Facebook Петро Коваль.

А ось емоції від відомого спортивного журналіста і телеведучого Дениса Зерченка, який відзначається активною громадянською позицією: «Слухайте, це якийсь сюрр! Академія аграрних наук віддає землю на 49 років в оренду китайцям, аби ті навчили академіків аграрних наук, як правильно вирощувати сільгоспкультури!!! Цінну державну землю, чорноземи!!!! Де СБУ, де МВС, де Генплокулол?!!! Скажіть, будь ласка, що це фейк, бо це вже дно, за яким немає дна ((».

Справді, важко сприймати «таке»…

А ось і сама новина:

Через урізання фінансування НААН в держбюджеті на наступний рік, Академія намагається збільшити доходи від непрофільної діяльності. Для підвищення рентабельності сільгоспвиробництва на своїх полях в обробці будуть використовувати китайські інтенсивні технології, впроваджувати які запрошені китайські фахівці, повідомило джерело, близьке до керівництва НААНУ.

Так, незважаючи на те, що Академія аграрних наук за своїм цільовим призначенням повинна займатися науковими розробками, зокрема, селекцією найбільш стійких сортів з найвищим рівнем урожайності, на ділі показники НААН на десятки відсотків нижчі середньогалузевих.
Фотохостинг yapx.ru

Урожайність в підрозділах НААН, 2015 рік

У свою чергу, згідно з даними LandMatrix в Україні функціонує цілий ряд агрохолдингів, контрольний пакет акцій яких належить китайським холдингам (Kusto Agro Group, Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu) і врожайність останніх набагато вища, ніж у інших, більш великих представників галузі.

Тому, для підвищення ефективності використання земель Академії аграрних наук остання уклала договір зі згаданими вище агрохолдингами. Згідно з попередніми домовленостями, Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu зобов’язується консультувати представників Академії та контролювати виробничий цикл до тих пір, поки показники врожайності НААН не підвищаться до середньогалузевих.

Натомість – Академія розрахується за консалтингові послуги шляхом передачі частини належного їй земельного фонду (за оцінкою одного га в 1150 $) в користування китайської корпорації терміном на 49 років за договором емфітевзису.

Для розгортання сучасних аграрних виробництв буде залучено 400 агроінженерів і 30 000 робочих з Китаю.
Як заявив президент НААН, даний договір є обопільно вигідним і допоможе збільшити обсяги виробництва продукції сільськогосподарського сектора України.

Джерело: 24tv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ