Статутний капітал чернівецьких комунальних підприємств серйозно збільшили (відео)

0
176
Загрузка...

Статутний капітал КП «Чернівецьке тролейбусне управління » збільшено на 53 350 000,00 гривень, КП «Чернівціводоканал» – на 73 462 945,31 гривень, КП «Чернівціспецкомунтранс» – на 8 883 000,00 гривень, КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» – на 7 864 000,00 гривень.

Також на сесії міської ради 26.12.17 затверджено Статути даних комунальних підприємств в нових редакціях, – повідомляє прес-служба міськради.

«Родзинкою» (і не дуже приємною) стала справа щодо припинення повноважень депутата від ВО «Свобода» Назара Мокловича, чим опікується сам чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді (але нардеп не від чернівецького округу) Максим Бурбак. Після «копирсання в білизні» депутати вирішили не позбавляти Мокловича депутатських повноважень.

Депутати підтримати петицію щодо облаштування на проспекті Незалежності додаткового освітлення 12 пішохідних переходів, заміни дорожніх знаків «Пішохідний перехід» на знаки із світлодіодною підсвіткою, проведення реконструкції зовнішнього освітлення із встановленням ЛЕД-світильників.

Департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено підготувати проект рішення міської ради щодо внесення відповідних змін до програми «Комфортне місто» та подати бюджетний запит на виділення у 2018 році коштів для виготовлення комплексної схеми організації дорожнього руху у Чернівцях, облаштування додаткового освітлення 198 пішохідних переходів, які розміщені на магістральних вулицях з інтенсивним рухом транспорту, біля закладів освіти, а також виконання першочергових заходів із підвищення безпеки дорожнього руху на проспекті Незалежності.

Для додаткового освітлення переходів необхідно придбати обладнання на суму 4,5 млн. грн., а також передбачити кошти на встановлення додаткових опор, виконання робіт.

На програму «Молодь міста Чернівців» на 2018-2020 роки вирішили спрямувати близько 7 млн. грн. Метою цієї Програми є створення всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, забезпечення зайнятості молоді, розвитку підприємницької активності,створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, виявлення та підтримка талановитої молоді, формування і пропаганда здорового способу життя, утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських життєвих принципів. Цільовою групою Програми є діти та молодь віком до 35 років, зокрема: діти-сироти та позбавлені батьківського піклування; молодь з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування; неповнолітні та молоді особи, що повернулися з місць позбавлення волі; сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з інвалідністю батьків або дітей, вимушеною міграцією, наркотичною або алкогольною залежністю одного з членів сім’ї, його перебуванням у місцях позбавлення волі, ВІЛ-інфекцією, насильством у сім’ї, безпритульністю, сирітством; сім’ї, в яких існує ризик передачі дітей до інтернатних установ; неповнолітні одинокі матері (батьки), яким необхідна підтримка; сім’ї, члени яких перебувають чи перебували на державному утриманні, а також молоді сім’ї, учнівська, студентська молодь, члени дитячих та молодіжних громадських організацій міста. В м. Чернівцях проживає 89048 молодих людей віком від 14 до 35 років, що складає майже третину населення міста.

Внесені зміни до Комплексної Програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків в м. Чернівцях на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням міської ради VII скликання від 17.05.2016 р. № 196. Зміни підтримали 29 депутатів.
У новій редакції Програму фінансуватимуть з міського бюджету (5 224 500 грн.) та інших джерел, не заборонених законодавством – (925 тисяч грн.).
Зокрема, у 2016-2020 роках фінансування складових Програми буде розподілено таким чином: Програма забезпечення укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту м. Чернівців фінансуватиметься з міського бюджету (1 855 000 грн.) та інших джерел (125 тисяч грн.). Програма забезпечення пожежної та техногенної безпеки, запобігання і реагування на надзвичайні ситуації та події в м. Чернівцях фінансуватиметься з міського бюджету (2 200 000 грн.) та інших джерел (800 тисяч грн.). Програма створення, накопичення та використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у м. Чернівцях фінансуватиметься з міського бюджету (1 144 500 грн.). Програма організації рятування людей на водних об’єктах і реагування на надзвичайні ситуації фінансуватиметься з міського бюджету (400 тисяч грн.).

Затверджено «Програму виконання та фінансування робіт, пов’язаних з благоустроєм, на 2018-2020 роки». Її спрямовано на забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані території Чернівців, покращення її комфортності та естетичного вигляду.
На її реалізацію у 2018 році планується спрямувати 131,510 млн.грн., у 2019 році – 147,321 млн.грн., у 2020 році – 157,746 млн.грн.
Кошти спрямують на покращення санітарного та екологічного стану міста, забезпечення якісного освітлення міста, забезпечення належних умов для поховання, покращення зовнішнього вигляду міста, створення відповідних умов проживання та відпочинку дітей, підлітків та дорослого населення, утримання та поточний ремонт доріг, покращення озеленення міста, запобігання підтопленню територій, організація робіт з благоустрою при проведенні державних, релігійних та місцевих свят, проведення природоохоронних заходів.

Депутати проголосували за зміну найменування дитячого садка №2, що знаходиться у комунальній формі власності територіальної громади міста Чернівці на комунальний заклад дошкільної освіти комбінованого типу №51 «Лелеченя» . За дане рішення проголосувало 32 депутата.

Програму розвитку комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Чернівці» на 2017-2020 роки затверджено в новій редакції.
Фінансування Програми проводиться за рахунок власних коштів підприємства, коштів міського та державного бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством. Виконання даної Програми дасть змогу створити належну базу для відновлення та відкриття нових регулярних та чартерних рейсів в інші регіони України та європейські країни.
Зокрема, в 2018 році Програмою передбачається реконструкція аеровокзалу за інвестиційні кошти, виконання другої черги проекту реконструкції перону (з розробленням дренажних систем) та рубіжних доріжок за кошти державного бюджету, сертифікація аеродрому та Служби авіаційної безпеки, виконання технічно-організаційних заходів по відновленню вантажних авіаційних перевезень за власні кошти підприємства.
Одним із основних завдань Програми є збереження статусу аеропорту , як «Міжнародний», забезпечення відповідності всіх складових інфраструктури підприємства міжнародним стандартам ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації), збільшення обсягу пасажиро-та вантажопотоку тощо. За кошти міського бюджету в 2018 році передбачається вирішення питання щодо додаткового землевідведення для забезпечення сертифікаційної придатності аеродрому та використання земельної ділянки у власності Чагорської сільської ради. Окрім того, продовжуються роботи розпочаті в 2017 році в рамках реалізації даної Програми.
Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми розвитку комунального підприємства «міжнародний аеропорт «Чернівці» на 2017-2020 роки 227 427,8 тис. грн.

На попередній сесії відбулась гучна відставка Володимира Бешлея, який сам вирішив скласти повноваження голови земельної комісії після неодноразових дорікань (здебільшого не дуже обгрунтованих) з боку керівника фракції БПП Василя Максимюка. Володимир Бешлей, на думку не лише його виборців, є одним з найбільш якісних депутатів. І на чолі цієї комісії він показав себе з найкращого боку. Приміром, організував онлайн-трансляції засідань комісії (яка першою так «відкрилась»). Слідом за Володимиром Васильовичем повноваження секретаря комісії вирішила скласти і Любов Сорохан – депутат не одного скликання, яка, до слова, єдина мала впевнений позитивний результат в інтернет-голосуванні на предмет сприйняття «на перший погляд».

За матеріалами chernivtsy.eu

***

***

***

***

***

***

***

***

Кому на вигляд можна довіряти у новому складі міської ради, а кому – ні…

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ