Чернівці не закупили нових тролейбусів у зв’язку із…

0
314
Загрузка...

Незважаючи на те, що кошти депутати міськради виділили ще в червні, Чернівецьке тролейбусне управління так і не змогло закупити тролейбуси.

Комунальне підприємство “Чернівецьке тролейбусне управління” не змогло закупити шість нових тролейбусів на загальну суму 33 мільйони гривень у зв’язку з “неможливістю усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства про державні закупівлі”.

Як зазначається в онлайн-сервісі державних закупівель ProZorro, Чернівецьке тролейбусне управління скасувало торги на закупівлю нових тролейбусів великої місткості, які були оголошені у серпні цього року.

Таке рішення прийняв замовник торгів 20 листопада в зв’язку з “неможливістю усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства про державні закупівлі”.

Зазначається, що спочатку аукціон був запланований на 26 жовтня, а техніку повинні були поставити до кінця 2017 року.

Проте згодом потенційні учасники торгів зверталися до замовника та до Антимонопольного комітету України з проханням внести зміни до тендерної документації, і в результаті термін поставки був перенесений на перший квартал 2018 року.

До торгів були допущені ТОВ “Торговий дім” Літан “(тролейбуси Дніпро-Т203 на базі білоруського МАЗ),”БКМ Україна” (Луцьк, тролейбуси білоруського “Белкоммунмаш”) і виробник тролейбусів “Еталон” ТОВ “Чернігівський автозавод”.

13 листопада “Чернігівський автозавод” звернувся зі скаргою в Антимонопольний комітет України з проханням призупинити торги і зобов’язати замовника відхилити тендерну пропозицію “БКМ Україна” як таку, що не відповідає тендерній документації.

У свою чергу, тендерний комітет повідомив, що на його адресу 9 і 17 листопада надійшли листи обласного Департаменту захисту економіки Нацполіції та обласного Управління західного офісу Держаудитслужби з проханням відхилити пропозиції Чернігівського автозаводу і БКМ-Україна.

АМКУ прийняв рішення призупинити торги, призначивши розгляд скарги на 27 листопада, але 20 листопада Чернівецьке тролейбусне управління повторно розглянувши пропозиції цих учасників, вирішило скасувати торги.

Раніше повідомлялося, що Чернівецьке тролейбусне управління оголосило тендер на закупівлю до кінця поточного року шести низькопідлогових тролейбусів великої місткості на очікувану суму 33 млн грн.,-інформує «Молодий буковинець».

Оля Манюк,fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ