Гешко і Ко запрошують до обговорення, яким бути «Олімпійському дому» в Чернівцях

0
139
Майбутній "Олімпійський дім" у Чернівцях
Загрузка...

У вівторок, 1.08.17, буковинські олімпійці зібралися у приміщенні по вул. Сковороди, 1, яке місцеві депутати, після «резонансних обговорень» і публічних суперечок, вирішили віддати в оренду відділенню НОК України під «Олімпійський дім».

Голова відділення – чемпіон Європи та світу Іван Гешко запросив зіркових колег-олімпійців ознайомитися з цим приміщенням і обговорити ідеї та перспективи в контексті реалізації проекту «Олімпійський дім». Олімпійська рекордсменка зі стрільби з лука Ліна Герасименко, учасниця двох Олімпійських ігор, титулована лучниця Лідія Січенікова, легкоатлети-олімпійці Микола Лабовський та Руслана Цихоцька, разом із зірковим Гешком, провели «мозкову атаку» на місці, а інші буковинські олімпійці, які не змогли з об’єктивних причин бути присутніми, долучаються «дистанційними ідеями».

Кращі спортсмени краю вважають, що «Олімпійський дім» має стати ще одним туристично привабливим об’єктом у в історичному центрі Чернівців. У цьому приміщенні на вул. Сковороди, 1 має бути і офіс відділення НОК, і олімпійський музей з пізнавальною інформацією про олімпійський рух та цікавими експонатами від наших олімпійців, і центр для організаційних зібрань представників різних федерацій, проведення прес-конференцій, інших пропагандистських заходів. У напівпідвальній частині можна спробувати реалізувати і якісь оздоровчі або інші цікаві ідеї (наскільки дозволяють обставини та місце).

Гешко і Ко запрошують небайдужих долучитися до обговорення можливих ідей в цьому контексті. Бажаючі, які хочуть долучитися до обговорення, також можуть ознайомитися з приміщенням, яке потребує ремонту, м’яко кажучи.

У плані необхідних фінансів олімпійці розраховують на підтримку з боку обласної влади, НОК України та партнерів спорту, які зволіють допомогти реалізувати проект «Олімпійський дім» у Чернівцях.

Принагідно, з ініціативи Ліни Герасименко, яка в дитинстві займалась плаванням, олімпійці обговорили і перспективи розвитку цього олімпійського виду в столиці Буковини. Особливо хвилює проблема з басейнами. Ніби були вже різні зустрічі, домовленості про співпрацю міської влади з федерацією плавання, меморандум, позитивні рішення депутатського корпусу, а «віз і нині там» практично. Тобто зрушення на краще є, але поки що дуже незначні і повільні. Декілька приватних басейнів запрацювали, і це, звісно, чудово, але реально вони, на жаль, недоступні для більшості населення. А плавання – чудовий вид і для розвитку спортивних здібностей, і для оздоровлення населення, що мало би відбуватися більш масштабно і масово. А без комунальних (державних) закладів забезпечити цю доступність для мас наразі нереально…

Для порівняння, можемо привести в приклад канадський досвід, про який розповідав колишній голова обласної федерації легкої атлетики Микола Малярчук, який виїхав з сім’єю туди до родичів. За його словами, спортивна інфраструктура там розвинута чудово, здебільшого вона комунальна і є справді доступною для абсолютної більшості. Приміром, за 2 години в комунальному критому басейні (з сауною) вони з двома доньками платять у Вінніпегу… 4 долари… І це при їх заробітках, які у переводі на гривні незрівняно  вищі, ніж у «пересічних українців» … Але це вже трішки інша тема…

Долучайтеся до обговорення ідей в контексті «Олімпійського дому»!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Фото:

***

ЧЕРНІВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА ВИДІЛИЛА ПРИМІЩЕННЯ ПІД ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДІМ!

***

ОЛІМПІЙЦІ БУКОВИНИ («ЛІТОПИС БУКОВИНСЬКОГО СПОРТУ»)

***

СИТУАЦІЯ З ПРИМІЩЕННЯМ НА ВУЛ. СКОВОРОДИ, 1 ПРОЯСНЯЄТЬСЯ

***

У ЧЕРНІВЦЯХ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ «ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДІМ», ЯКИЙ «ТИПУ ВІДКРИЛИ» ДАВНО

***

ПЕТИЦІЯ ЗА НАДАННЯ ПРИМІЩЕННЯ ПО ВУЛ. СКОВОРОДИ, 1 ОЛІМПІЙСЬКОМУ ВІДДІЛЕННЮ

***

РУСЛАНА ЦИХОЦЬКА ПРО СЕКРЕТИ УСПІХІВ І ЗМАГАННЯ… НА ВУЛ. КОБИЛЯНСЬКОЇ (ВІДЕО)

***

215,5 КВ. М У ЦЕНТРІ ЧЕРНІВЦІВ – ДЛЯ ГРОМАДСЬКОСТІ ЧИ БІЗНЕСУ? (ВІДЕО)

***

216 КВ. М. У ЦЕНТРІ ЧЕРНІВЦІВ – «НАРДЕПІВСЬКА НЕОБХІДНІСТЬ» ЧИ «ШКУРНЯК»?

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ