Генконсул Словаччини у Чернівцях звернув увагу на залежність економіки від якості доріг

0
82
Загрузка...

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірославом Мойжіта 28.07.17 вперше відвідав Чернівці, аби обговорити шляхи подальшої співпраці, зокрема, у сфері економіки в контексті наявних українсько-словацьких міждержавних угод. Він також звернув увагу на залежність економіки від якості доріг – боляча тема для України та українців…

Про це повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян:

«Взяв участь у зустрічі з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді паном Мірославом Мойжіта, який сьогодні вперше відвідав столицю Буковини, аби обговорити шляхи подальшої співпраці, зокрема, у сфері економіки в контексті наявних українсько-словацьких міждержавних угод. Спілкування вийшло надзвичайно теплим та відвертим: обговорили євроінтеграційні устремління України, відповідний довід Словаччини, перспективні напрями співробітництва.
До слова, пан Мірослав запевнив, що Словацька Республіка й надалі буде підтримувати територіальну цілісність та незалежність України і ніколи не визнає анексію Росією Криму.
Розповідаючи про шлях, який Словаччина пройшла на шляху до членства у Євросоюзі, пан Генконсул невипадково звернув увагу на пряму залежність рівня розвитку економіки від якості доріг. За його словами, коли Словаччина отримала перші європейські кошти, то левову їх частку уряд спрямував саме на ремонт доріг. Це було непросто, адже в той же час інші галузі недоотримали фінансування, але результат того вартував: протягом наступних декількох років в країну зайшли потужні інвестори і сьогодні темпи розвитку та росту рівня життя Словаччини є одними з найвищих в Європі.
Про цю ситуацію із максимальним залученням фінансових ресурсів на розбудову дорожнього господарства Словаччини знаю ще з часів, коли очолював службу доріг області. Ще тоді ми говорили про ефект, який ми можемо отримати від створення мережі якісних доріг в Україні. Сьогодні ж, майже через 10 років переконалися на всі 100% – без нормальних доріг розвиток економіки не можливий в принципі
».

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ