У центрі Чернівців у літню спеку влаштували… Антарктиду (фото)

0
135
Загрузка...

У «Найкращій кав’ярні на розі» в центрі Чернівців відкрилася виставка фоторобіт, присвячених Антарктиді. Автором цих досить не звичних для Буковини фото є науковець Ігор Гвоздовський – фізик-оптик, кандидат фізико-математичних наук.

 

Адреса «Найкращої кав’ярні на розі Університетської та Сковороди» – вул. Університетська, 17.

Виставка триватиме упродовж літа і час від часу буде оновлюватися іншими фото, яких в арсеналі Ігоря Гвоздовського досить багато. Працюючи на найвищому континенті Землі більше двох років, дослідник знімав на фотокамеру його багатогранність, дуже особливі красу та життя. Фотографії Ігоря Гвоздовського – це захоплений, здивований, замилуваний погляд людини, яка щомиті відкриває для себе свою прекрасну планету. Антарктичні пейзажі, рельєфи, водна поверхня, небо, кольори, відтінки, гра світла і тіні – усе це зачаровує. Крім того, більшість фотографій сюжетні: в них зафіксовані миті життя мешканців Антарктиди, які могли б розвинутися в окремі більші історії, як новела у роман. Очевидно, що про кожне своє фото автор міг би розповісти чимало цікавого. Зрештою, у глядачів народяться і свої версії, буде про що поміркувати і поспілкуватися за літнім коктейлем чи філіжанкою запашної кави, чашкою вишуканого чаю. Приходьте на виставку і ви все побачите, відчуєте і збагнете. У «Найкращій кав’ярні на розі Університетської та Сковороди» на все літо оселилася Антарктида, яка промовляє з фотографій Ігоря Гвоздовського не холодом.

ДОВІДКА ПРО ІГОРЯ ГВОЗДОВСЬКОГО

Закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича 1998 року (ІТФ, кафедра оптики та спектроскопії). Від цього ж року працює в Інституті фізики НАН України (відділ оптичної квантової електроніки). Нині старший науковий співробітник, кандидат фізико-математичних наук. Ігор Гвоздовський двічі працював в Антарктиді як фізик-оптик по 14 місяців (2003-2004, 2008-2009). Досліджував озонову діру та займався юстуванням та калібруванням спектрофотометра Добсона, яким вимірюють товщину озонового шару.

Матеріали надала fakty.cv.ua Інга КЕЙВАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ