Після взаємних звинувачень на сесії мер вирішив подати до суду на Чесанова (відео)

0
317
Загрузка...

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук прямим текстом дав зрозуміти, що рішення депутатів щодо капітального ремонту вул. Головної, Руської та Гагаріна (на що були виділені 25 млн. грн.) виконавча влада не збирається виконувати, назвавши це бездарним витрачанням коштів.

 

Депутат Анатолій Чесанов, у свою чергу, «завалив» мера звинуваченнями, зокрема, у розвалі комунального підприємства «Містобуд», у крадіжці коштів, у саботажі і т.п. Після чого Олексій Павлович заявив, що подає до суду на Анатолія Чесанова.

Почалось все з того, що депутат Ігор Наконечний заговорив з трибуни про виділення коштів на капітальний ремонт доріг. Його колега Богдан Ковалюк нагадав, що міськрада виділила на центральні і магістральні дороги 25 млн. грн., у т.ч. на Головну 10 млн., на Руську – 8 млн. і на Гагаріна – 7 млн. Але новий керівник департаменту повідомив, що ці кошти будуть використовувати аж в листопаді-грудні, і взагалі йому треба 600 тис. на поточний ремонт. Зазначивши, що те, що треба від депутатського корпусу, вже зроблено.

Є офіційні документи з підписами і завірений план, де видно, що ремонти цих доріг ніхто робити не збирається.

Олексій Каспрук уточнив, що це рішення приймали пізно вночі. «Я попереджав тоді: шановні колеги, ви як депутати можете прийняти будь-яке рішення, можете сонце зупинити, можете уряд відправити у відставку, що завгодно. Але є реалії. Якщо ми говоримо про те, що ви в програмі забили 20 млн. на капітальний ремонт центральних вулиць з бруківки, причому категорично ви не виділяєте кошти на Проспект, Героїв Майдану і всі решта, то повідомляю, ще раз нагадую: проектом модернізації Водоканалу передбачено заміну мереж на цих вулицях в наступному і в 18-му році, у 18-му і 19-му році. Ні я, ні департамент не дозволить так бездумно, бездарно витрачати міські гроші – для того, щоби зробити капітально дороги, а потім через два роки розкопувати, якщо будуть міняти мережі. По цим дорогам буде зроблено в нормальному об’ємі поточний ремонт. По особливих ділянках. Всьо. А якісь, повторюю ще раз, забаганки, ще щось виконувати ніхто не буде. І називайте це саботаж (дам я вам слово зараз, Чесанов), називайте це саботажем, називайте це як хочете, це є здоровий глузд».

Анатолій Чесанов: «Шановні колеги! Я хочу звернути вашу вагу, що тільки що Чернівецький міський голова всіх вас, м’яко кажучи, післав. Чернівецька міська рада, 42 депутати представляють громаду міста Чернівців. Олексій Павлович, які забаганки, про які забаганки ви нам тут розповідаєте? Було прийняте рішення, були прийняті дві програми, «Сучасне місто» і «Комфортне місто», в якому брали участь не лише депутати, а й громадські діячі, громадські організації, були враховані всі пропозиції. І цей план-графік на виконання був розписаний на 17-20-ті роки. Ви, Олексій Павлович, сьогодні зводите рахунки з депутатами, а страждають люди. Я заявляю відповідально, що саме ви організатор саботажу – того, що відбувається у місті Чернівцях. Саме ви несете відповідальність за те, що твориться на комунальних підприємствах міста. Є офіційна відповідь, і якщо депутати схочуть почитати, то ви просто жахнетеся. Я цю всю інформацію подам у ЗМІ.

Коротко візьму одне комунальне підприємство – це Чернівецький водоканал. Так ось доводжу до вашого відома, що починаючи з 2006 року і до 2014 року, поки не було обрано оцього представника “Народного фронту”, на це комунальне підприємство Чернівецька міська рада не виділила жодної копійки фінансової допомоги. І воно працювало. Хочу також зауважити, що коли прийшов Олексій Павлович, борг водоканалу складав 37,5 мільйона гривень. На це є підтверджуючі документи. Саме за цей час його такого керування, ціни на воду і водовідведення у Чернівцях були підняті буквально в чотири рази. Але замість того, щоб ці 37,5 мільйонів зменшувалися, борг водоканалу виріс до 140 мільйонів. Олексій Павлович нам тут розказує про вдалий менеджмент, про те, що він вдалий керівник. Так я вам хочу сказати, що саме цей представник «Народного фронту» знищив те комунальне підприємство, яке ми утворювали. Ми хотіли, щоби комунальне підприємство «Містобуд» будувало в місті житло, ремонтувало садочки, робило по місту капітальні ремонти. Але оцей от представник «Народного фронту», який тут сидить і посміхається, знущається над депутатами і над мешканцями міста Чернівців, саме він знищив це комунальне підприємство. Довів його до банкрутства, вкравши 1 млн. 300 грн., постраждав бухгалтер підприємства, потім тихенько тишком-нишком вони перевели це підприємство в підпорядкування Калинівського ринку, і в подальшому його дії були на знищення даного комунального підприємства. Цей недолугий менеджер, який сьогодні сидить, ця «говоряща голова», яка вміє говорити і більше нічого робити, просто знущається над чернівчанами. Тому, Олексій Павлович, я вас прошу виконувати те, що прийняла громада, те, що прийняли представники громади, це програму «Сучасне і комфортне місто». Не саботувати ремонти вулиць, дитячих садочків, між будинкових проїздів, дахів. Якщо ви будете в подальшому так само поводитися, то громада і депутатський корпус вам дадуть належну оцінку».
Після цього, перед перервою, Олексій Каспрук заявив: «Хотів би звернутися до громади міста Чернівців. Ви знаєте, мене вчили колись в дитинстві про те, що не треба морати руки… ладно, зараз промовчу… Так ось я хочу сказати офіційно: Анатолій Анатолійович, за вашу брехню я подаю на вас до суду. Дякую, перерва».

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ