Звернення до Порошенка: «Все почалося з флешки за ціною в 735 грн!»

0
156
Загрузка...

«Кількість громадян України, які ненавидять Вас та всіх інших сьогоднішніх правителів України, вже перевищило кількість тих, хто ненавидів Януковича та його друзів!», – зазначають у своєму зверненні до Президента України Петра Порошенка представники Громадянської організації «Поступ», які намагаються змусити Гаранта розібратися, чому «нова поліція не працює», тобто ігнорує невеликі, відносно, справи, з якими стикається переважна більшість громадян…

«Якщо ми правильно зрозуміли, що реформа міліції – це звичайна бутафорія, щоб показати народу України, що нібито щось відбувається, то можете не відповідати на цей лист. Все в такому разі йде за Вашим планом. Прохання також не утруднювати свій апарат щодо пересилання цього звернення до Міністерства внутрішніх справ». Саме так ми звертались до Вас, шановний пане Президенте в нашому відкритому зверненні в листопаді 2016 року в газеті №675 «Громадянська республіка».
І що?

А Ви взяли та направили наше звернення знову до МВС. А МВС, як і передбачалося, написало відписку. Ви що, шановний пане Президенте України, знущаєтесь з нас? Чи може Ваш апарат спеціально Вас підставляє? Ви що, не розумієте, що питання вже давно не в МВС, а в Вас? Ви що, насправді думаєте, що ми такі наївні і розраховували на те, щоб за допомогою листів до Вас змусити працювати наші українські правоохоронні органи?
Нагадаємо ті запитання, які ми Вам задали відкрито через газету «Громадянська республіка» ще три місяці тому, та так і не отримали відповіді. Може тому, що Ви не знаєте, що відповісти, тому й направили нашого листа «по інстанції» до МВС? Доречи, між іншим, МВС все одно не відповіло по суті, бо постанову про закриття карної справи так і не надало. Повторюємо ці запитання, відповіді на які ми від Вас чекали. Це те, на що Ви так і не відповіли!

«ПРОСИМО ДАТИ ВІДПОВІДЬ: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ?
Ви можете пояснити, що це таке? Може підійде один з таких варіантів?
Варіант відповіді №1. В країні йде війна, тому поліція не встигає нормально працювати.

Варіант відповіді №2. Поліція тільки розпочала реформуватись і не все ще вдається.

Варіант відповіді №3. Справа дрібна, а у поліції наразі дуже багато більш серйозних справ.

Варіант відповіді №4. Відреформованій поліції треба платити хабарі, щоб вони піднімали свою «нерухомість» для того, щоб щось зробити, що передбачено їх службовими обов’язками.

Варіант відповіді №5. Не треба розраховувати на нашу поліцію, тим більше з незначних справ. Вирішуйте такі питання самостійно, як можете.

Варіант відповіді №6. Поліція підлегла Арсену Авакову, але впливу, як Президент, я на нього не маю, бо він є політичною фігурою, призначеною в результаті коаліційної угоди».

Може Ви вже звільнили Ваших помічників, які відверто підставили Вас, цинічно проігнорувавши наші вимоги? А може призабули, про що йшла мова в нашому зверненні. Тому тезово нагадаємо.

Ще в 2015 році шахраї зробили злочин. І за допомогою шахрайства заволоділи майном (флешкою) на невелику суму. Всього 735 грн. Але, за нашими даними, такі дії в них поставлені на потік. І їх розрахунок саме в тому, що через незначні суми ніхто цими справами займатись не буде. Цей розрахунок їх вже виправдався. Після того, як була подана відповідна заява до поліції Києва, зразу після скоєння злочину, ця справа ТРИ (!!!) рази передавалась з Деснянської районної поліції до Шевченківської і звідти – назад. ТРИ РАЗИ! А через рік після такого футболяння все замовкло. Ніхто нічого не робив. А після того, як ми направили наше звернення до Вас, київська міліція здосужилась прислати повідомлення, що справу закрито в кінці 2016 року. Чому закрито? А хто його знає. Поліція так і не надала відповідної постанови про закриття цієї справи. Тому ані ми, ані Ви, ані Ваші помічники, які так і не зрозуміли, нащо ми Вам такі звернення даємо, не знаємо. Але Бог із нею, цією флешкою. Справа все одно не в ній.

Хочемо Вам повідомити, що наші фінансово-організаційні витрати на цю справу вже перевищили вартість вкраденого майна. Може це Вас чи Ваших помічників підштовхне до думки, що ця справа є не просто принциповою, а взагалі має інше значення! Бо стає питання не в справі, а в тому, що ми бачимо факт того, що поліція, як система, – НЕ ПРАЦЮЄ! Вірніше, може вона для когось й працює системно, але для громадян – ні! Це факт! І ми хотіли зробити так, щоб цей факт не підтвердився. Ми про це прямо казали всім! Всім поліціянтам, які торкались цієї справи. Що справа ця індикаторна. І Вам це прямо говорили. Але, можливо, Вам та Вашим помічникам не до дрібниць.
Ефективність роботи поліції визначається розкриттям не гучних резонансних справ чи великих справ, а саме невеликих! Бо саме з невеликими, відносно, справами стикається переважна більшість громадян.

Ви весь час проповідуєте тезу, щоб не «розгойдувати човна». Але ж цього човна Ви самі розгойдуєте разом із своїми колегами по Раді та Кабміну. За існуючими на сьогодні даними кількість громадян України, які ненавидять Вас та всіх інших сьогоднішніх правителів України, вже перевищило кількість тих, хто ненавидів Януковича та його друзів! Це все означає, що намічається нова революція чергової гідності. Наша організація «Поступ» принципово виступає проти різних бунтів та революцій, якщо це не призводить до зміни системи влади. А Вам, ми сподіваємось, не хочеться повторити «подвиги» та одісеї попередників. Це означає, як не парадоксально, що у нас з Вами сьогодні ситуативно збіглися інтереси. Бо після чергового Майдану, до чого все йде зараз, народ буде жити ще гірше. Ми розуміємо, що олігархію народ не цікавив ніколи, та не цікавить і зараз. Але ми сподіваємось, що у олігархії все-таки залишилось почуття самозбереження. Бо наступні «майданні герої» можуть і не бути такими ліберальними, як вони повели себе по відношенню до Януковича та його друзів.
Якщо те, про що ми Вам зараз сказали, якось дійде до Вашого усвідомлення (або Ваших помічників), то ми готові поспівпрацювати. Якщо це звернення все-таки досягне мети, хоч ми й відверто в цьому сумніваємось, то пропонуємо Вам виділити конкретного працівника Вашого апарату.

З ним ми розглянемо зазначену справу. Не з точки зору перевірки дій поліції. Бо з цієї точки зору там бюрократично все буде нормально. А з точки зору громадянсько-політичного контролю. Ми з Вашим відповідним уповноваженим сумісно проведемо громадянсько-політичне розслідування. Виявимо, чому наша поліція після реформи взагалі перестала працювати. І про все це чесно розкажемо нашим громадянам. Ми маємо свої власні медійні можливості, тому питання доведення результатів розслідування можемо взяти на себе. Це доцільно хоч з тієї причини, що «Поступ» завжди принципово виступає проти олігархії. І нас важко назвати Вашими друзями. Крім того, «Поступ» не лізе на вибори. Ми, відповідно нашого власного стратегічного плану, будемо входити в політичні процеси ще не так скоро. Бо на сьогодні ще не маємо достатньої підтримки народу щодо нового устрою, який хочемо запровадити в Україні – Громадянську республіку.

Це вже друге звернення з одного й того ж питання до Вас. Зробимо вигляд, що в перший раз Ви (чи Ваші помічники) нас не зрозуміли. І вирішили, що нема більше нам чим зайнятись, ніж намагатись за допомогою нашої поліції знайти шахраїв, які вкрали флешку за 735 грн! Ми вважаємо, що це буде не кращий для Вас та Вашої команди сценарій, який колись в історичних підручниках буде починатись словами: «Все почалося з флешки за ціною в 735 грн!».

***
Оригінал звернення тут: postup.org.ua

***

***

Система делегування – реальна альтернатива «демократичним виборам»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ