Якби не «погані депутати», мали би 70 млн. на аеропорт? Трохи «перекрутили»…

1
329
Загрузка...

Чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак зазначає, що є можливість залучити понад 70 млн. гривень на аеропорт Чернівців, але для цього треба виготовити проектно-кошторисну документацію, а депутати міської ради не підтримали виділення коштів на це.

Безумовно, виглядає нелогічно, якщо б місту хотіли виділити 70 млн. на розвиток аеропорту, а депутати не підтримали виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації… Але…

Чому Максим Юрійович, не шкодуючи некоректних слів на адресу депутатів, чомусь недоговорює (чи недописує) по суті не підтриманого депутатами рішення?..

Отож, на сесії було декілька питань по аеропорту. Критичний пост Максима Бурбака стосується пункту рішення щодо виділення 2 млн. 916 тис. на реконструкцію, у т.ч. проектні роботи. З першого разу це питання набрало 18 голосів (позитивне голосування – 22 і більше голосів). Пізніше до цього питання повернулись. Богдан Ковалюк звернув увагу на те, що однією з умов отримання коштів з держбюджету на аеропорт є його передача в державну власність. Олексій Каспрук уточнив, що мова не про передачу всього аеропорту, а лише злітної смуги, і, на його думку, якби її забрали у державну власність, «треба перехреститися», бо це, мовляв, основні витрати. (До слова, свого часу обласна рада передала аеропорт з обласної в міську комунальну власність). За словами мера, ще немає офіційно державного підприємства «Злітно-посадкові смуги», тому, мовляв, ще рано говорити про можливу передачу смуги у державну власність. Повторно поставили на голосування – 19 за. І ще раз потім поставили на голосування – знову 19 за…

Як бачимо, не все так просто і однозначно з тим рішенням, як написав, з традиційними вже для нього некоректностями, нардеп Максим Бурбак:

«…”Не проголосували за виділення коштів на проектну документацію по продовженню реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту, а це призведе до того, що ми не зможемо претендувати на фінансування з державного бюджету, бо майже 70 мільйонів держава має намір вкласти в аеропорт”, – підкреслив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.
Прочитав це і от що скажу. Як робити ТЕО для копання тунелю під злітно-посадковою смугою, то понад 1 млн гривень викинули, а як інвестувати в приведення смуги у відповідність до міжнародних стандартів, то зась. Є можливість залучити понад 70 млн гривень на поліпшення інфраструктури аеропорту Чернівців, треба лише перший маленький крок зі сторони міськради. Виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації. “Ні, це ж збільшить рейтинг Каспрука, бо ми ж це з Віталькою не зробили”. Але ж літають вони всі з аеропорту. А так з’явилась б можливість збільшити географію рейсів: і для запроданців, наприклад, зробити рейс до Фірташа та Борисова у Відень. Зручніше звітувати та отримувати подальші інструкції, бо через Мюнхен то незручно і довго. Але от що скажу: ми з Федоруком відродження чернівецького аеропорту відстоювали і відстоювати будемо надалі. Незважаючи на всіляких там проданів, кабанів, зєльоних та інших запроданців. За те, що минулого року вибили 24 мільйони гривень на аеропорт – отримав тонну критики на свою голову, що не на округ віддав ці гроші, але тепер, після ремонту злітної смуги аеропорт приймає ДВА ЩОДЕННІ рейси на Київ та інші напрямки. Чернівці з’явились в планах міжнародних авіакомпаній. Ще раз кажу – ми з Миколою Трохимовичем будемо все робити аби аеропорт розвивався і надалі. Бо це велика можливість для Чернівців стати відкритим і доступним європейським туристичним містом!».

А на аеропорт, до слова, таки виділили кошти – 2 млн. 84 тис. на ремонт світло-сигнального обладнання (спершу 20 за, повторно 25 за) та 1,5 млн. для закупки обладнання для пошуку вибухонебезпечних речовин, для здійснення рейсів в Ізраїль (бо у них нові вимоги по безпеці будуть з нового року) – перший раз проголосували за 20, повторно 29 за.

Тобто аеропорту все-таки депутати виділили кошти. І хочуть бачити комплексний проект розвитку від керівництва цього стратегічного комунального підприємства… А окремо за виділення коштів на проектно-кошторисну документацію депутатам і не пропонували голосувати. Максим Юрійович про ці всі «нюанси» не знав, коли писав свій гнівно-некоректний пост?.. Може, народний депутат має бути більш відповідальним і коректним у своїх публічних висловлюваннях?..

А щодо сесійного засідання 20.04.17, яке завершилось за пів ніч, загалом, можна погодитися з керівником фракції «Солідарність» Василем Максимюком, який вважає такий розподіл коштів «розпорошуванням», причому переважно без належного попереднього обговорення на профільних комісіях і т.п. Можете дивитися самі, як, наприклад, голосували за виділення коштів на встановлення дитячих майданчиків. Тобто без комплексного стратегічного підходу, без врахування пріоритетності і т.п., а просто де депутати «шустріші», впливовіші, там і вирішують… Це приблизно як з «бюджетом ініціатив» – аналогічно, «граючись у демократію», виділяють кошти на ті чи інші проекти, замість того, щоби просто чути пропозиції від мешканців та відповідних владних підрозділів, обговорювати їх у фаховому середовищі і приймати рішення із дотриманням комплексного, пріоритетного підходу…

fakty.cv.ua

***

Сесія 20.04.17

***

***

***

***

***

***

***

Виконком погодив аеропорту «Чернівці» понижуючі коефіцієнти на нові рейси

***

Чернівецький аеропорт вже може приймати «Боїнги» та інші літаки 4С

***

Чернівецький аеропорт має отримати у 2016 р. ~23 млн. грн.

***

Поки у Чернівцях аеропорт стоїть, все ж дешево літати “лоукостами” можемо

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ