Чернівецькі учні здобули в Німеччині наукові нагороди (відео)

1
236
Загрузка...

Раз за разом талановиті чернівецькі діти відзначаються на різноманітних інтелектуальних конкурсах. Днями ми тішились успішному виступу представників чернівецької школи №41 на International Hackathon Kyiv 2017, а тепер маємо втішну новину про науковий успіх успіх чернівецьких учнів в Німеччині.

П’ятеро десятикласників з Чернівців ввійшли до команди, яка представляла Україну на Міжнародній конференції «ICYS».

Це щорічний захід, який є особливим видом індивідуальних змагань з фізики, математики, інформатики, інженерії та навколишнього середовища. В 2017 році Конференція проходила в м. Штутгарт (Німеччина).

До української команди з 10 чоловік, потрапили і п’ятеро чернівецьких школярів: Олексій Олексишин (Ліцей №1, м.Чернівці), Максим Григорчук (Ліцей №1, м.Чернівці), Микола Веремчук (Ліцей №1, м.Чернівці), Тарас Кузик (Ліцей №1, м.Чернівці) та Артур Качур (Гімназія №5, м.Чернівці). Спершу хлопці довели у Чернівцях, що їхні роботи рівня світового, потім у Києві. Зрештою, визнали їх кращими і у Німеччині. В Чернівці діти повернулися з 6-ма  медалями.

Хлопці скромні, про свої здобутки розказують без пафосу, хоча хвалитися є чим. Кожен з них вже має чимало перемог на Всеукраїнському рівні: на олімпіадах, конкурсах, захистах, турнірах. Тому, запевняють, до боротьби були готові, хоч розуміли, буде складно. Адже багато команд приїхали до Штутгарту після тривалої підготовки в університетах світового рівня.

Наші ж хлопці працювали під пильним наглядом вчителя фізики ліцею №1 Пауля Пшенічки та своїх безпосередніх наукових керівників. Тому, звичайно, більшу частину своїх робіт виконували самостійно. Самі перекладали свої роботи англійською, готували доповіді та постери.

Постери, до речі, оцінюють на цій конференції окремо. Артур Качур та Микола Веремчук за свої постери отримали золоту та срібну медалі відповідно.

Роботи чернівчан кращі науковці світу оцінили також дуже високо: Олексій Олексишин здобув срібну медаль, Максим Григорчук, Артур Качур та Микола Веремчук привезли бронзові нагороди.

Всього українська команда отримали 9 нагород, 6 з них – чернівецькі.

Джерело: acc.cv.ua

***

***

***

Чернівчани відзначилися на International Hackathon Kyiv 2017 (фото, відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ