Буковинці взяли участь у Міжнародному медичному конгресі 2017 (фото)

0
168
Загрузка...

У роботі 3-го Міжнародного медичного конгресу (SаMED), який проходив на базі медичного факультету Університету м. Сараєво (Республіка Боснія та Герцеговина) і вже традиційно об’єднав молодих науковців з понад 35 країн, взяли участь і представники Буковинського державного медичного університету.

Результати власних наукових досліджень під час пленарних засідань конгресу представили доцент Павлюкович Н.Д., асистенти Дудка Т.В., Мандрик О.Є., Смандич В.С. (кафедра внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб), асистент Павлюкович О.В. (кафедра судової медицини та медичного правознавства), студенти Кіріл Аіда, Говорнян Сергій, Грицак Ганна, Соловянчик Олеся, Босий Роман, Антонів Дмитро, лікар-інтерн Гринюк Ольга.

Впродовж трьох днів роботи конференції учасники конгресу мали можливість представити результати власних теоретичних та клінічних досліджень, обмінятися досвідом з питань сучасних підходів до діагностики та лікування найбільш поширених захворювань внутрішніх органів, ознайомитися з новітніми досягненнями в галузі судово-медичної практики тощо. Програма заходу включала лекції професора медичного університету м. Канзас (США) Івана Дамянова, професора Оксфордського університету Самри Туралік, професора медичного факультету університету м. Сараєво Кенана Арнаутовіка, які викликали зацікавленість аудиторії та жваву наукову дискусію. Важливою складовою конгресу стало проведення низки майстер-класів з інтерпретації ЕКГ, актуальних питань судово-медичної антропології, серцево-легеневої реанімації тощо. Делегати конференції мали можливість відвідати завод фармацевтичної компанії Bosnalijek, де всім бажаючим було презентовано особливості виробництва, зберігання та відвантаження лікарських засобів.

По завершенню конференції (2-5.02.17) учасники мали гарну нагоду ознайомитися з багатою культурною спадщиною та самобутньою культурою Боснії і Герцеговини.

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

БДМУ посів ІІ місце серед медичних вишів за міжнародним рейтингом Webometrics

У лютому 2017 року оприлюднено міжнародний рейтинг університетів – «Webometrics Ranking of World’s Universities» які визначають місця ВНЗ світу за показником їх Інтернет-присутності.

 

За даними рейтингу Webometrics Вищий державний навчальний заклад «Буковинський державний медичний університет» посів 2-ге місце серед вищих медичних навчальних закладів України та 34-те місце серед усіх ВНЗ України, які увійшли до бази рейтингу у 2017 році (всього до рейтингу включено 341 ВНЗ України та понад 24 тисячі вишів усього світу). До слова, порівняно із результатами попереднього рейтингу університет піднявся більше ніж на 30 пунктів.

Нагадаємо, що згідно рейтингу університетів за кількістю цитувань в Google Scholar, розробником якої є також компанія Cybermetrics Lab, наш університет також увійшов до трійки найкращих медичних університетів України.

Розробниками рейтингу (компанія Cybermetrics Lab, Іспанія) враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, іншими словами, змістовна та інформаційна активність сайту навчального закладу. Розробники відзначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів не враховуються.

bsmu.edu.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ