Служба зайнятості пропонує роботодавцям компенсації за створення нових робочих місць

0
190
Загрузка...

Протягом січня-грудня 2016 року обласною службою зайнятості було працевлаштовано 264 безробітних з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям.

«Для стимулювання працевлаштування безробітних, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та для створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва, обласна служба зайнятості з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття компенсує роботодавцям фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – наголошує директор Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган.

Протягом 2016 року 83 безробітних з числа громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню були працевлаштовані на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного соціального внеску до 57 роботодавців області. Зокрема, 5 з них – молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах і яка вперше приймається на роботу; 46 осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно залишилося 10 і менше років; 26 осіб – один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дітей віком до 6 років; 6 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які не досягли пенсійного віку; 1 особа – один з батьків або особа, яка їх замінює і виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років; 3 учасники бойових дій.

Також у 2016 році за направленням служби зайнятості працевлаштований 181 безробітний на нові робочі Bezrobittya-shukau-robotuмісця в пріоритетних видах економічної діяльності. З них 13 в сільському, лісовому та рибному господарстві; 83 в переробній промисловості; 6 у будівництві; 41 в оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів; 10 на транспорті, в складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності; 15 у сфері тимчасового розміщування й організації харчування; 9 у сфері інформації та телекомунікації; 3 у сфері професійної, наукової та технічної діяльності; 1 у сфері надання інших послуг.

Довідково: Відповідно до статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 року №5067-YI, який набув чинності 01.01. 2013 року роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та яким надано статус безробітного, строком не менше ніж два роки щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.

Відділ організаційної та інформаційної роботи
Чернівецького обласного центру зайнятості

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ