«Безлічильники» платитимуть менше, якщо теплокомуненерго додадуть ₴ з бюджету

0
119
Загрузка...

У разі відсутності лічильника, за тепло платитимуть із розрахунку середніх показників у будинках, в яких лічильники є, – такий обнадійливий анонс публічно зробив глава Уряду Володимир Гройсман.

 

Щоправда, не без «але». Для того, щоби забезпечити виконання такого рішення, необхідно надати фінансову допомогу теплокомуненерго з місцевого бюджету… Про це 30.11.16 повідомив мер Чернівців Олексій Каспрук:
«Уряд нас почув.
Сьогодні на засіданні Кабміну Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд прийме рішення, за яким у всіх містах України у разі відсутності лічильника при нарахуванні оплати за тепло застосовуватимуться середні розрахунки з тих будинків, у яких лічильники є.

У Чернівцях поки що лічильниками обладнано половину будинків, які централізовано отримують тепло. Тобто значно менше за тепло платитимуть майже половина споживачів. Однак, щоб забезпечити виконання цього рішення, необхідно надати з бюджету фінансову допомогу КП «Чернівцітеплокомуненерго».

В іншому випадку комунальне підприємство не буде мати чим розрахуватися за газ та електроенергію. Депутати, громадські експерти мають можливість ознайомитися з усіма показниками роботи підприємства, щоб переконатися, що кожна копійка отримана підприємством з бюджету йтиме на покриття розрахунків за енергоносії та встановлення лічильників тепла».

Комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» вже отримувало фінансову допомогу з бюджету. Незрозуміло, чому це підприємство є «збитковим» і не може надавати населенню тепло без бюджетної допомоги?.. Хтось може надати прозорі і зрозумілі розрахунки ціни на тепло від цього підприємства? Проблема у неправильних розрахунках ціни на тепло? Чи головна проблема – злочинна ціна на електроенергію, яку постачають приватизовані (без волі народу) обленерго? Або, можливо, є якісь інші пояснення?..

fakty.cv.ua

З бюджету – понад 5 млн. штрафів і пені за комунальні підприємства…

Проект вартістю 16 млн. євро покращить постачання тепла в оселі чернівчан

Половину тепловиків буде звільнено, а тарифи на тепло для чернівчан зростуть удвічі (+Фото)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ