За зауваження поліцейським водія наздогнали і склали протокол…

0
532
Загрузка...

Усі чесні і свідомі громадяни, звісно, мріють бачити нову поліцію саме такою, про яку мріяли, виявляючи «стартову довіру» цьому проекту. Проте, на жаль, проявляються ознаки перетворення України на «поліцейську державу». І проти цього вже організовують акції протесту…

 

Ось що написав про не дуже зрозумілі дії поліцейських на своїй сторінці у Facebook користувач Pasha Barliak:

«Як поступає переатестована поліція Чернівців. 161108-barlyak-politsia-skarga-foto1
Водій рухаючись по вулиці Ентузіастів зі сторони головної вулиці побачив дві патрульні машини які стояли з порушенням перекриваючи більшу проїзну частину дороги. Водій зупинився опустив вікно і зробив зауваження патрульним що вони заважають проїзду машин на що поліція відреагувала досить у грубі формі і сказали якщо ти хочеш про це поговорити зупинися дальше поговоримо, але водій сказав що не має часу закрив вікно і поїхав. ( Проїзд був але дуже вузький була небезпека прорізати колесо об бордюр або ж пошкодити патрульний автомобіль ) через декілька хвилин вже по вулиці Комарова 10 той же патруль наздогнав водія і зупинили його, почали погрожувати що витягнуть його з автомобіля тому що він дуже розумний що дає їм зауваження і склади на водія постанову за ст 122 ч1 КУпАП.
Постанова складалася наступним чином командир роти диктував і молодший за званням писав піддиктовку. У постанові не вказано хто її складав.
Ми написали заяву на скасування постанови так як вона була не законно складена і не правельно. Отримали відповідь від поліції що у діях працівника поліції незаконних дій не було. І тим більше написали що автомобіль стояв там на проїзній частину тому що вони грузили інше авто на евакуатор але там евакуатора на той час і близько не було тому що, після цього інцидента десь через 20 хв. ми приїхали на ентузіастів щоб розібратися хоча б хто виніс цю постанову так як там не пише і розібратися в цій ситуації слідом за нами приїхав евакуатор. Получається так, що за зауваження патрульній поліції вони можуть на водія скласти постанову. Не було ніяких доказів про порушення не були залучені свідки не було розгляду справи … як нам роз’яснили у поліції командир роти виніс постанову за власним переконанням.
Получається за власними переконаннями поліція може написати вам постанову за будь що тому це його власні переконання не вивчаючи матеріали справи, докази, свідки, відео фіксація і т.д.
Додаю фото складеної постанови за проханням водія його дані замальовані.
Чесно кажучи надіявся на зміни на краще з появою нової поліції, і знаю там є справжні патріоти і чесні відповідальні люди, але от через такі ситуації понижається рейтинг поліції і втрачається довіра і повага до них».

А це анонс акції протесту 14 листопада 2016 р.

Основні вимоги:

– Протест проти прийняття законопроектів щодо реалізації “презумпції правоти поліцейського”; – Протест проти свавілля поліцейських, що пов’язані з систематичними перевищеннями службових повноважень, порушенням прав і свобод громадян, безпідставних затримань і застосування спеціальних засобів
КАРТКА ПРИВАТБАНК 5168 7423 5121 5912 Щербина А.И.
Хто відправляє кошти, в замітках пишіть «Допомога акції!». Разом ми сила!

***

***

https://youtu.be/p6WhkNef3vY

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ