Ділянку на Рівненській не віддають спортуправлінню, щоби… зберегти для спорту

1
267
Загрузка...

Одне із спірних питань, з якого депутати на позачерговій сесії 15.11.16 спробують подолати вето мера, стосується земельної ділянки по вул. Рівненській, яку не схотіли виділити (повернути) міському управлінню по фізкультурі та спорту, а більшістю голосів вирішили закріпити за міською радою.

 

Під час обговорення цього питання на попередній сесії на тому, щоби цю земельну ділянку площею 6,3 Га
закріпили за управлінням по фізкультурі і спорту міськради, наполягав депутат Ігор Наконечний (тренер молодіжної збірної України з панкратіону). Проте 23 депутата проголосували за пропозицію керівника фракції «Самопоміч» Віталія Гавриша – закріпити цю земельну ділянку за міською радою.

Якою була аргументація на користь цього варіанту, на прохання fakty.cv.ua, пояснив сам Віталій Гавриш:

«Основна загроза, яку ми вбачаємо: це те, що після виділення даної ділянки управлінню по фізкультурі і спорту – дане управління може провести інвестиційний конкурс. Даним конкурсом може бути передбачено, наприклад, забудова 4 Га або навіть більше багатоповерхівками, тоді як на решті землі забудовник збудує спортзал, наприклад, чи якийсь міні-стадіон і т.п. І все, ми депутати, як статисти, змушені будемо з цим просто змиритися. А все тому, що розпорядником земельної ділянки буде Управління по фізкультурі і спорту.

Тоді ж як залишати землю в запасах міста теж несе великі загрози, оскільки через суд її можуть “відхапати”, нам відомі факти, коли суд визнавав право на асфальт, зокрема, на стояніці по вул. Гайдара, на ринку «Добробут» і «Гравітоні» і т.д. І деколи не на асфальт, а на щебінь навіть.

Тому ми вирішили вже сформовану ділянку закріпити за Чернівецькою міською радою, як юридичною особою, що унеможливить прийняття рішення одноосібно міським головою чи керівником управління по фізкультурі і спорту.

Нам відомі ризики інвестиційних конкурсів. Наприклад, сусідня із цією ділянка виділялясь «Глобус 2020» під відновлення лікарні, тоді як на сьогодні там успішно забудовуються багатоповерхівки. Якщо я не помиляюсь, то саме ця компанія ще й аквапарк на Донбасівській мала будувати.

До речі, «Глобус 2020» на сьогодні претендує на частину (чималу) цієї ділянки. Саме тому ми приймали рішення про закріплення ділянки за міською радою».

Поспілкувались і з іншими депутатами, які голосували за рішення закріпити ділянку за міською радою. Ніхто із депутатів не висловився проти використання названої ділянки для розбудови там спортивної інфраструктури. Навпаки, стверджують, що якраз підтримали варіант закріплення за міською радою, щоби зберегти ділянку для фізкультури і спорту. Адже, як зазначають депутати, у разі передачі ділянки в постійне користування управлінню по фізкультурі і спорту, в майбутньому управління може підписати угоду з інвестором, який побудує там, наприклад, декілька багатоповерхівок і якийсь скромний спортивний об’єкт, як «прикриття цільового призначення». Кажуть, такі прецеденти вже були, коли інший підрозділ міської влади розпорядився подібним чином закріпленою за ним земельною ділянкою. І там ніби могли відбутися зловживання.
До теперішнього керівника міського спорту Дмитра Макаренка депутати ставляться з повагою, і вважають, що він на подібні «махінації» піти не може. Але, як зазначають місцеві народні обранці, потім можуть на цю посаду призначити когось на кшталт (і називають декілька керівників міських підрозділів, які асоціюються переважно з негативом), а далі – про інтереси спорту забудуть…

До слова, цю ж земельну ділянку пропонують використати для будівництва бази футбольного клубу «Буковина» (з інфраструктурою), яка служила би не лише для футболу, а й для інших видів спорту, та й для залучення додаткових коштів у наше місто (проведення там змагань, навчально-тренувальних зборів тощо). Правда, кажуть, там вже виділили земельну ділянку колишньому депутату Урсуляну, яка не дуже ув’язується з планом облаштування там футбольних полів (бо «врізається» в ділянку по середині).

Також висловлюють сумніви, чи названа земельна ділянка 6,3 Га за Генпланом передбачає будівництво там спортивних об’єктів. З’ясувати це у головного архітектора міста наразі не вдалося (можливо, на позачерговій сесії 15.11.16 вона розкаже про це).

Також на цій позачерговій сесії депутати спробують подолати вето мера на рішення утворити наглядові ради на деяких комунальних підприємствах.

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

***

***

Вето мера на нагляд за комунальними підприємствами розглянуть на сесії 15.11.16

***

Депутати подолали вето мера щодо земельної ділянки по вул. Руській, 236

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ