Мера запитують про «непонятки» навколо 13 млн. на харчування в школах

0
248
Загрузка...

Чому міське комунальне підприємство не було допущено до тендеру на суму 13 млн. грн. на харчування учнів чернівецьких шкіл, натомість це підприємство залучають в якості субпідрядника, а «правильний переможець» просто заробляє?

 

З незручними запитаннями до міського голови Олексія Каспрука публічно звернувся політолог і громадський діяч Михайло Шморгун:

«Олексій Каспрук ,перший раз за всі ці роки користаюсь нагодою задати Вам питання публічно через 161017-shmorgun-kaspruk-harchuvannya-shkil-2-fotoфейсбук.

Я написав маленьке розслідування про фірми, які працюють з наданням послуг по харчуванню дітей і мене зацікавив один момент по Чернівцям… Коротше от мої питання:

1) Чи знаєте Ви Олексій Павлович, що в 2015 році коли Ви вже були міським головою Чернівців, міське комунальне підприємство харчування учнів шкіл Чернівців не було допущено до тендеру на 13 млн.грн., який проводив Чернівецький виконком на послуги шкільних їдалень? При чому зроблено це було за формальних причин, які (на мою скромну думку) МКП можна було вирішити до початку тендеру…
2) Чи недопущення МКП до конкурсу є частиною Вашої політики? Якщо місто зрізає своє власне підприємство на своєму ж тендері, як це назвати? Така позиція дуже контрастує з Вашою публічною позицією по “Теплокомуненерго”, по транспорту, по Калинці, “Спецкомунтрансу”, де Ви захищаєте провідні позиції міста і прагнете зберегти максимальний вплив на ситуацію в цих сферах. Чому тоді місто віддало 13 млн гривень на харчування дітей приватникам, фактично не маючи над ними жодного контролю?
3) Чи знаєте Ви про схему, коли одна з фірм, яка виграла лоти цього тендеру фактично бере в субпідряд МКП і тупо заробляє гроші на простій схемі, як посередник, який не має фактичної змоги виконати свої зобов’язання?
4) Яка сьогоднішня доля МКП Харчування учнів шкіл Чернівців? Чи готове воно поборотися і повигравати відповідні лоти на тендерах на наступний рік? Чи далі, уже при Вас буде діяти ця напівкорупційна схема, де Чернівецьке МКП вчергове не допустять до тендеру, а віддадуть його “правильному” підряднику?
5) Мене цікавить також позиція депутатського корпусу ЧМР. Депутати дивуються тому,що замість масла дітям в школах на їх Округах дають спред, дивуються розмірами і вмістом харчування… Але вплинути не можуть, бо МКП тупо недопустили на тендер, а підрядники будуть думати про свою виручку і збереження існуючої схеми, а не про фактичну якість послуги…
6) Чи буде готове місто Чернівці в 2017 році виконати послуги по харчуванню в школах? Чи знову буде діяти схема, де МКП усунуть, а заробляти на темі будуть “потрібні люди”?

П.С. На цю тему було гарне розслідування газети “Версії”, тому прошу не приписувати до питання політичної складової і якщо можна, прошу відповісти по-суті…»

fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ