Ще один сюрприз: в парку рух на велосипедах заборонено…

0
955
Загрузка...

Скільки десятиліть вже чернівчани просять владу різних епох і кольорів розібратися з «собачою проблемою» в парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, то результат можна охарактеризувати приблизно як «віз і нині там». Зате, виявляється, тепер актуальнішою в парку стала «велосипедна проблема»?..

 

Можливо, і є якісь пояснення і аргументи проти «хаотичного» руху на велосипедах у парку, де люди гуляють, у т.ч. мами з колясками, маленькими дітьми тощо. Але хіба не краще було б, приміром, облаштувати в парку велосипедну доріжку, щоби вело любителі мали де кататися, ніж «вчудити» і заборонити рух на велосипедах там?.. Зрозуміло, наші «тісні» дороги не дуже сприятливі для облаштування вело доріжок, а в парку ніби місця вистачає…

Це замість «вступу» до поступ у Facebook, де Андрій Бірєв 9.08.16 повідомив про «антивелосипедну 160809-park-zaborona-velik-2-fotoновинку» в центральному парку:

«В Парку Шевченка помітив сьогодні вранці знак “Рух на велосипедах заборонено”. Це мене дуже обурило, оскільки:
1. Завжди в парку рух на велосипедах був дозволений, я був трохи в шоці коли його побачив.
2. Парк Шевченка – зручне місце щоб покататись з дитиною на велосипеді чи на самокаті (який згідно ПДР є також велосипедом).
3. Парк Шевченка – реальна альтернатива напіввибитій бруківці на Головній.
4. Знак не відповідає ПДР (в ПДР та у ДСТУ на знаку зображений велосипед без чоловічка).
5. Знак дуже м-а-а-аленький. Його важко побачити. Згідно ДСТУ, діаметр знаку повинен бути не меньший 600 мм.

З чим у мене запитання:
А. Хто погодив розміщення знаку?
Б. Де їздити з дітьми на велосипедах?

Оскільки знак не відповідає ані ПДР ані ДСТУ, він є недійсний й оштрафувати вас ніхто не може, але я просто не хочу конфліктувати з людьми, які будуть бачити знак, будуть бачити велосипеди й не будуть розуміти усієї повноти картини».

Невже мер Чернівців Олексій Каспрук, який сам є велолюбителем, залишить це без уваги?..

fakty.cv.ua

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ