Чернівецькі депутати хочуть на позачерговій сесії вдарити мораторієм по тарифах

0
176
Загрузка...

Депутати з п’ятьох фракцій Чернівецької міської ради ініціюють скликання позачергової сесії для розгляду питання про встановлення мораторію на підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги в Чернівцях.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник фракції ВО «Свобода» у міській раді Андрій Ілюк.

У тому пості п. Андрій відмітив чотирьох колег-керівників фракцій: Віталій Гавриш (голова фракції Об’єднання «Самопоміч»), Василь Продан (голова фракції «Рідне місто»), Олександр Пуршага (голова фракції «Батьківщина»), Михайло Яринич (голова фракції «Громадський рух «Народний контроль»).

Екс-депутат міськради Андрій Шалєєв так відреагував на цю інформацію: «Не влаштовують… Але Ви теж частинка влади?) І я впевнений, що напевно чудово розумієте, що це не є повноваження Міської Ради. І навіть прийняте рішення про мораторій – не буде законне… І основне – це взагалі поховає вже напівживі комунальні підприємства:(»

Активіст Сергій Мрачковський також зазначає: «Мене не влаштовують тарифи аж НІЯК !!! Но що дасть це рішення, які наслідки».

Нагадаємо, чернівецькі депутати вже офіційно висловили позицію щодо недопустимості запровадження нових тарифів на централізоване гаряче водопостачання та теплопостачання без одночасного перегляду розмірів мінімальної заробітної плати та пенсії. І звернулися до керівництва держави з вимогою визнати рішення національного державного регулятора з цього приводу як порушення соціальних засад конституційного ладу України.

Проте питання заборони на впровадження завищених комунальних тарифів у Чернівцях достатньої підтримки не набрало. Дивно, якщо врахувати, що тепер одразу 5 фракцій ініціюють позачергову сесію для розгляду цього питання.

fakty.cv.ua

***

Зареєстрована і відповідна петиція:

Ввести мараторій на комунальні послуги в Чернівцях. Заборонити підняття цін на тепло, газ, воду, водовідведення

***

Міськрада не підтримала заборону завищених тарифів, але й «шкурняки» не пройшли

***

Чернівецька міськрада просить керівництво держави зменшити тарифи

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ