Чернівецька міськрада просить керівництво держави зменшити тарифи

3
228
Загрузка...

Чернівецькі депутати вважають недопустимим запровадження нових тарифів на централізоване гаряче водопостачання та теплопостачання без одночасного перегляду розмірів мінімальної заробітної плати та пенсії та вимагають визнати рішення національного державного регулятора з цього приводу як порушення соціальних засад конституційного ладу України.

Звернення до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з вимогою призупинити дію урядової постанови №315, якою з 1 травня ц.р. запроваджені нові роздрібні ціни на газ, до офіційного оприлюднення економічно обгрунтованої складової ціни на газ прийняла 20 липня позачергова сесія міської ради, – повідомляє прес-служба міської ради.

Чернівецькі депутати також вважають недопустимим запровадження нових тарифів на централізоване гаряче водопостачання та теплопостачання без одночасного перегляду розмірів мінімальної заробітної плати та пенсії та вимагають визнати рішення національного державного регулятора з цього приводу як порушення соціальних засад конституційного ладу України.

Чернівецька міська рада просить Президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду України вжити всіх необхідних заходів для зменшення тарифів на комунальні послуги щонайменше на 40% та вимагає переглянути політику держави у частині формування тарифів на комунальні послуги для населення, запровадивши обов’язкові консультації з цього приводу із органами місцевого самоврядування.

У зверненні також звертається увага на те, що частину коштів, які наразі виділяються на субсидії, необхідно спрямувати на заходи з енергозбереження та енергоефективності, які дозволять населенню зменшити споживання енергоресурсів. На думку депутатів Чернівецької міської ради, зменшення тарифів на комунальні послуги можливе також за рахунок зменшення ренти, яку «Укргазвидобування» сьогодні сплачує в державний бюджет.

Водночас депутати не підтримали пропозицію встановити мораторій на підвищення тарифи у сфері ЖКГ, щоб не допустити зупинки комунальних підприємств міста та припинення постачання чернівчанам життєво необхідних послуг.

“Найменше, хто зацікавлений у піднятті тарифів є міський голова. Але ми, на жаль, маємо жити в реальних умовах. Я розумію, що таке рішення ні до чого не призведе, тому що це не наші повноваження, а повноваження Національної комісії і уряду – визначати ціни на газ, електроенергію. Але таким рішенням ми зможемо просто зробити все, щоб наші підприємства не були готові до опалювального сезону, не була виплачена зарплата. Тому, я вважаю, що свою позицію ми маємо висловити, але приймати рішення, які суперечать законодавству і просто призведуть до колапсу в наших комунальних підприємствах, я вважаю недоцільним”, – заявив міський голова Олексій Каспрук.

Під час позачергової сесії 20.07.16 обговорили питання фінансової підтримки збиткових комунальних підприємств, резонансну аварію за участю поліції та проблему інвесторів довгобуду на проспекті Незалежності, 116.

***

Нові тарифи: Чекати допомоги від держави чи почати із себе?

***

Збільшується плата за електроенергію (+нові тарифи)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ