Фракція БПП теж вийшла з коаліції, все йде до нових виборів? (опитування)

0
292
Загрузка...

Владна коаліція, яка після виходу з неї фракцій Блоку Юлії Тимошенко та «Самопомочі» була більше умовною, тепер остаточно розвалилась – з коаліції вирішили вийти і депутати з президентської фракції БПП.

 

Про це у понеділок, 27.03.16, на своїй сторінці у Facebook повідомив буковинський нардеп Іван Рибак:

«Щойно, на засіданні нашої фракції, більшістю голосів (5 утримались) було прийнято рішення щодо ribak_07100625призупинення участі членів фракції БПП у парламентській коаліції “Європейська Україна”. Усвідомлюючи всі ризики щодо наслідків, з якими може зіткнутись Україна, ми прийняли це непросте рішення. В такий спосіб, будучи заручниками позиції Арсенія Яценюка – який всіма можливими та неможливими засобами намагається утриматися у кріслі Прем’єр-міністра, не звертаючи на незадоволенням його роботою більшості українців, ми здійснили спробу вирішити проблему політичної кризи – Конституційним шляхом. Завтра розпочнеться тридцятиденний термін, після якого Президент отримає можливість припинити повноваження ВР та оголосити дострокові вибори. Вчорашні вибори міського голови Кривого Рогу показали небезпеку реваншу “партії регіонів” (представник ОПО блоку отримав перемогу у 1-у турі з результатом майже 72%). Позачергові вибори до ВР України можуть зруйнувати українську державу та призвести до втрати її незалежності через “жадобу до влади” однієї людини.
Боже, бережи Україну!»

Цього ж дня інший чернівецький «народний обранець» – керівник фракції «Народного фронту» в парламенті Максим Бурбак заявив:

«По-перше: Народний Фронт не висуває нових вимог, як того хочеться пану Луценко. Ми вже кілька місяців

Максим Бурбак
Максим Бурбак

говоримо одне і те ж саме. Давайте стабілізуємо роботу коаліції і підтримаємо реформи нинішнього уряду.

Якщо цей варіант вам не підходить, пропонуйте альтернативу – нового прем’єра, новий склад Кабміну, його програму і парламентську більшість, яка здатна підтримати це. Але Народний Фронт не підтримає відставки діючого уряду, поки не буде альтернативи. І про це ми теж неодноразового заявляли. Під час війни Україна не може залишитися з тичасовим урядом і з незрозумілими перспективами формування нового.

По-друге: Згідно з Конституцією України (до створення якої активно долучився і Луценко) пропозиції Президенту щодо кандидатури

прем’єр-міністра, а також кандидатур до складу Кабінету міністрів України вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді. То спершу все ж таки треба коаліцію створити. А відповідно до ст. 83 Конституції коаліція формується з фракцій, до складу яких входить 226 і більше.

Ми готові до формування нової коаліції, але без Опоблоку і його прибічників.

Ми готові обговорювати кандидатуру Гройсмана на посаду прем’єр-міністра, якщо його буде висунуто офіційно і відкрито, готові обговорювати склад нового уряду, а головне програму дій цього уряду. Готові. Тільки ж покажіть це все».

fakty.cv.ua

Ставлення до розвалу коаліції та можливих дострокових виборів

Результати

Loading ... Loading ...

***

«Самопоміч» готова підтримати нового Прем’єра, залишаючись в опозиції

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ