Податкова реформа-2016 очима підприємців: яких змін очікує середній клас (відео)

0
765
Оксана Продан
Загрузка...

Та влада, яка прийшла до керівництва державою після Революції Гідності, повинна вміти слухати підприємців, які робили цю Революцію Гідності, – зазначила народний депутат з Чернівців Оксана Продан під час прес-конференції на тему «Податкова реформа-2016 очима дрібних підприємців: яких змін очікує середній клас», що відбулась в інформаційному агентстві Укрінформ.

Про цю прес-конференцію fakty.cv.ua повідомив наш столичний друг-журналіст Дмитро Нагорний, який, зокрема, компліментарно висловився щодо чернівецької народної обраниці Оксани Продан.

Організатори: Укрінформ, Всеукраїнське об`єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця».

Учасники: Оксана Продан – голова ВОМСБ «Фортеця»; Світлана Бойко – голова осередку ВОМСБ «Фортеця» по м. Києву та Київській області; Дмитро Видолоб – член Ради ВОМСБ «Фортеця»; Оксана Грабовська – представник Союзу ювелірів України;Олександр Пліва – член ВОМСБ «Фортеця»; Василь Попик – член Правління ВОМСБ «Фортеця».

Учасники заходу, як повідомляє ukrinform.ua, дали оцінку запропонованим проектам податкової реформи, а також оприлюднили ряд вимог щодо зміни податкового законодавства.

***

Яресько анонсувала зниження трьох податків з нового року

Міністерство фінансів пропонує з 1 січня 2016 року суттєво знизити єдиний соціальний внесок, податок на доходи фізичних осіб, податок на доходи підприємств.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою зниження податкового навантаження ми пропонуємо більш суттєве зниження, ніж було напочатку, зниження ставок податків протягом кількох років. Ми пропонуємо знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) з поточних 41% до 20% вже у 2016 році з максимальним рівнем нараховування 25 мінімальних зарплат», – розповіла міністр фінансів.

За її словами, фізичні особи будуть сплачувати 0% ЄСВ замість нинішніх 3,6%.

«Вже у 2016-ому ми пропонуємо встановити податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та податок на прибуток підприємств на рівні 18%. Таким чином, доходи фізичних осіб та доходи підприємств будуть оподатковуватися однаково», – зазначила Яресько.

Вона додала, що у 2017 році ПДФО та податок на прибуток будуть знижені до 17%.

«І нарешті, у 2018 році ми маємо намір скасувати ЄСВ та встановити єдиний податок на зарплату на рівні 20%», – анонсувала міністр.

Яресько пояснила, що для забезпечення додаткової підтримки найменш захищеним верствам громадян пропонується залишити єдину соціальну пільгу в розмірі 0,5 мінімальних зарплат та розширити сферу її застосування, збільшивши поріг зарплат для отримання пільги з 1,4 мінімальних зарплат до 3 мінімальних зарплат.

«У 2016 році це приблизно 4134 грн. Це дозволить створити одне з найменших податкових навантажень на заробітну плату у країнах Європейського Союзу. А 16% громадян користуватимуться мінімальною соціальною пільгою та не будуть платити ЄСВ в розмірі 3,6%», – розповіла Яресько.

На її думку, це саме те, чого очікують від уряду українці.

ukrinform.ua

***

 

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ