Петиція за повернення «Льодового майданчика» власнику вже набрала необхідний мінімум!

2
493
Загрузка...

Рекордно швидко набрала необхідні для розгляду 250 голосів петиція на сайті міської ради за повернення «Льодового майданчика» його реальному власнику – Павлу Польовому.

 

На сайті, де відбувається збір підписів під петиціями, вона була розміщена 1.12.15, а вже 6.12.15, тобто за 5 «з хвостиком» днів, досягла необхідного для розгляду рівня 250 голосів.

Символічно, що 250-м виявився підпис однієї з найтитулованіших спортсменок Буковини – заслужений майстер спорту, чемпіонка Європи та світу зі стрільби з лука, учасниця Олімпіади-2012 в Лондоні, а з осені 2015 р. і заступник голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України Тетяна Дорохова! (А вже 7.12.25, після того як свої голоси через e-mail підтвердили ще декілька підписантів, на символічній 250-ій позиції опинилась легендарна буковинська лучниця Тетяна Мунтян, яку, нагадаємо, вболівальники визнали, разом з бронзовою призеркою Олімаіади-1968 у стрибках у висоту Валентиною Козир, кращою спортсменкою Буковини ХХ століття)

Серед підписантів фігурує ще один олімпієць – титулований бігун Микола Лабовський та стрибунка потрійним Руслана Цихоцька, яка також є майстром спорту міжнародного класу, перед Лондоном-2012 декілька разів виконала олімпійський норматив і не потрапила до олімпійської збірної лише за рішенням тренерської ради.

Цікаво, що підписали петицію і декілька депутатів – минулого VI та теперішнього VII скликання. З новообраних – це, зокрема, Аліна Олевич (фракція Об’єднання «Самопоміч»), яка, до слова, станом на час написання цього матеріалу єдина серед розміщених там 22-х депутатів має позитивний баланс сприйняття «на перший погляд» у відповідному опитуванні на fakty.cv.ua.

Тепер слово заміською радою. Цілком очевидно, що більшість мешканців міста не бажають бути «спільними власниками» майданчика, побудованого за кошти сім’ї Польових. І це зрозуміло, адже недаремно в народі кажуть, що «чуже не гріє»!

Інша справа, що в інтересах громади, аби «Льодовий майданчик» функціонував і щоби власник Павло Польовий не міг змінити його призначення.

Залишається сподіватися, що знову обраний мер Олексій Каспрук проявить мудрість і знайде шляхи вирішення проблеми «Льодового майданчика», яка дісталась йому «у спадок». Тепер немає поруч секретаря Ярослава Кушнірика, який чомусь виступав проти повернення «Льодового майданчика» власнику. І оскільки Каспрук підтримував Павла Польового в цих «специфічно наших» проблемах ще будучи в опозиції, хотілось би вірити, що він буде послідовним і підтримає практичного інвестора в соціальну сферу міста і тепер. Тим більше, що це (позитивна розв’язка) було б попутно гарним сигналом для інших потенційних інвесторів.

Реальних варіантів може бути два. Або повернути «Льодовий майданчик» реальному власнику рішенням депутатів міської ради, заклавши там гарантії, що цільове призначення не буде змінене і земля під майданчиком не може бути приватизована. Або, якщо буде бажання зупинитися на «наробці команди Михайлішина» (тобто на створеному нині товаристві, в якому 60% – за Польовим, а 40% – за міською радою), тоді зменшити до 1-5% частку міської ради, яка реально не вклала в той об’єкт жодної копійки.

Третій варіант, напевно, немає сенсу розглядати, бо це – йти проти реальної волі громади, ніби захищаючи її інтереси і посилаючись на законодавчі проблеми, а насправді просто підтримувати відбирання чужого майна, тобто «комунальне рейдерство». Це варіант для аморальних, непорядних «керівників», а не для нашого мера, сподіваємось;)

Ну, і на завершення не можу не зізнатися, що мені дуже приємно, що створена мною петиція набрала необхідну кількість голосів і має бути розглянута міською владою:)

До речі, підписувати петицію можна й надалі, адже до завершення збору підписів залишилось ще 24 з 30-ти відведених на це діб!

http://zvernennya.chernivtsy.eu/petitsiyi/povernuti-l-odovij-majdanchik-vlasniku/1809

Наразі необхідну кількість підписів набрали наступні петиції:

Звернення щодо асфальтування вул. Шухевича (колишня Дубінська) поблизу Господарського ринку. 286/ 250 (114.4%)

Побудувати прихисток для безпритульних тварин. 273/ 250 (109.2%)

Звернення щодо створення велодоріжки на широких вулицях міста. 266/ 250 (106.4%)

Звернення щодо асфальтування вул. Ровенська. 262/ 250 (104.8%)

Звернення щодо впровадження інформаційних технології в медицині. 310/ 250 (124%)

Звернення щодо ремонту дороги на вул. Главки. 273/ 250 (109.2%)

Створення доступного середовища для людей з обмеженими можливостями. 292/ 250 (116.8%)

Звернення щодо ремонту частини вулиці Козачука та Гонти. 258/ 250 (103.2%)

Останні дві переміщені з розділу «На розгляді» у розділ «З відповідями». Цікаво, чи це мова про вже вирішені проблеми, чи відповіді в сенсі «відписок» (або повідомлення про конкретний план дій щодо вирішення, чи зрозуміле пояснення, чому неможливо вирішити).

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

***

Чернівчани почали збір підписів за повернення “Льодового майданчика” власнику

***

“Льодовий майданчик” відкрився (+ціни, акції)

***

Питання передачі «Льодового майданчика» об’єднало депутатів міськради (відео)

***

«Льодовий майданчик» залишається «у повітрі». Хто винен – мер, депутати чи законодавство? (відео)

***

Михайлішин: Єдине вірне рішення – повернути «Льодовий майданчик» Польовому

***

Забродський: Влада обікрала Польового, проблему «Льодового» має вирішити суд

***

Кому на вигляд можна довіряти у новому складі міської ради, а кому – ні (опитування)

***

Павло Польовий про облаштування безкоштовної ковзанки

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ