Нардеп проти «Чорної сотні» і УДСБЕЗ: «на кону» понад 24 млн. (відео)

0
894
Григорій Тіміш на об’єкті, який будує фірма "Надія".
Загрузка...

Не дуже зрозуміле протистояння виникло на будівництві загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Йорданешти Глибоцького району.

 

Активісти ГО «Золоті Леви Чорної сотні» та співробітники УДСБЕЗ УМВС в Чернівецькій області навідалися на цей об’єкт, аби перевірити хід робіт. За даними «Чорної сотні», будівництво мали би завершити до кінця 2015 р. Стан справ чітко вказує на те, що це нереально.

Але чи з провини виконавця порушують терміни здачі об’єкту. Це зрозуміти з наявних матеріалів не вдалося.

Судячи з того, що народний депутат Григорій Тіміш, який приїхав на об’єкт, як він сам зазначив, захистити будівельників від цього «наїзду», незабаром звернувся до віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка щодо сприяння у виділенні 14,7 млн. для завершення комплексу будівельних робіт та здачі в експлуатацію Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів, терміни можуть бути порушені через банальну нестачу (відсутність) коштів.

Тим не менше, «перевіряючи» та «захисник» доволі «гаряче» поспілкувались на об’єкті. Моментами «дискусія» явно виходила за межі «визначеної теми». І могла перейти і в гострішу фазу. Чіпляли навіть «національне питання», що робити не варто взагалі, і  на Буковині, зокрема.

Добре, що хлопці з «Чорної сотні», загалом, відзначаються коректністю. А чи не найбільше нервував там якраз народний обранець. Якщо ці емоції виключно від несприйняття «наїздів» на бізнес, – можна це вітати і прогнозувати, що Тіміш і «Чорна сотня» можуть в перспективі швидко знайти спільну мову і боротися проти цього явища. Якщо ж є якісь інші «нюанси», – у цьому вже складніше розібратися.

Нижче пропонуємо відео та цитати деяких фігурантів справи.

Зауважимо, що під постом нардепа про звернення щодо тих 14,7 млн. в коментарях деякі деталі звернення уточнили (чи то навіть спростували). Також вважаємо за потрібне від fakty.cv.ua підкреслити, що Григорій Тіміш абсолютно недоречно згадав керівника буковинського проводу ГО «Золоті Леви Чорної сотні» Олега Громадського в контексті «співучасті і наруги над студентами в 2014 році» – за стільки часу нардеп міг би, зрештою, самий прочитати текст тодішнього звернення депутатів міськради (серед яких був і Громадський) до правоохоронців і переконатися, що воно було спрямоване чітко проти організаторів незаконних дій, а не проти студентів. А якщо врахувати і те, що серед протестуючих студентів був і син Олега Громадського (Ігор), то ці закиди є не просто неправдивими, а й, перепрошуємо, алогічними або навіть глупими… І це може викликати певні сумніви і щодо інших заяв народного обранця…

ГО “Золоті Леви Чорної сотні”:
«На організацію “Золоті Леви Чорної сотні” надійшло звернення стурбованих жителів району, що при будівництві загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня в с.Йорданешти, Глибоцького району, кошторис якого становить 24 млн 285 тис.грн., неякісно виконуються будівельні роботи та порушуються будівельні норми.
Побратими організації разом з представниками УДСБЕЗ УМВС в Чернівецькій області вирішили перевірити дане звернення».

***

Григорій Тіміш (15 грудня 2015):
«Шановні підприємці – буковинці! Чим більше перебуваю на окрузі і спілкуюсь з вами, тим більше дізнаюсь деталей і вдається розкривати, розгадувати злочинні ребуси смотрящих, начальників і держиморд-люмпенів, що і в далекі 90-ті займалися розбоєм, грабуючи простих людей, а тепер поставали керівниками, міліціантами, контролерами і далі за тими ж схемами діють. Спочатку підприємців попереджають про розуміння і співпрацю з певними структурами, у разі як що ти не поділився, то чекай на ще глибшу перевірку з елементами погроз і залякувань, з звичайним нахабством і цинізмом. Такою структурою є Чернівецький відділ УДСБЕЗ на чолі з Гусаром, довольно заможний тип, що полюбляє солодке життя, що працює на “смотрящего”, який сам себе короновав на Буковині. Методика спілкування з ПП у них примітивна, ведуть себе як вуличні гопники, страхуються або владою, або ховаються за спинами громадських організацій, які самі ж створюють з колишніх корешей. Мені довелося на днях поспілкуватися з одним майором, на мої запитання не відповів, “хамло рідкісне”, бо йому байдуже що я йому зателефонував дізнатись хто його на підприємство, що будує найбільший соцоб’єкт в області, направив, у нього є завдання від БОГА, він його виконує. У нас тільки отримав якусь роботу, зразу нахлебники і дармоїди збираються! І спішать, дуже спішать, бо їм для життя не вистачає. Я думаю, що УДСБЕЗ в області має ночувати на кордоні, де контрабасом упливають грошенята наших бюджетів, повернути громадам те, що награбовано при Папієві, і потроху зайнявся шахраями що вибивають з сільських і міських голів земельку для будівництва приватних автостанцій, у нас документально все є, домнул ГУСАР! Я думаю, що додасться вам роботи після нашого особистого спілкування з міністром, виступ з трибуни ВР, якщо це не допоможе, факти шахрайства ляжуть на стіл президенту і ми порядок наведемо в області!
З нагоди хотів звернутися до підприємців області, як що до вас застосовують таку форму спілкування, яку собі дозволяють хами з структур, князьки і дегенерати владних кабінетів, дзвоніть, звертайтесь, разом порядок наведемо!»

Григорій Тіміш (16 грудня):
«(Міністру Авакову для використання в поході за будівництвом правової держави).Cьогодні довелося відстоювати , захищати, рятувати працюючих людей на будівництві школи в селі Йорданешти Глибоцького району. Знущання від Смотрящого і нахаби Гусара тривають. На теріторію будівлі заїхали 4 перевіряючих (незаконно, тому що представлялися працівниками поліції хоча відповідного посвідчення працівників поліції вони не показували, вели незаконну зйомку і використовували в якості заламувачих рук і для залякування людей 15-16 молодиків в чорних костюмах і камуфляжних бушлатах з ГО Золоті Леви (потім в спілкуванні з ними з’ясувалося, що їх використовуюють для подібних наїздів, хоча люди просто всі по різному пояснювали, хто вони таки і що вони роблять на будівництві. З’ясувалося що це нібито помста Смотрящого мені на те, що я щось не те десь написав…
До мого приїзду разом з виконробом будівництва так званні перевіряючи заїхали на територію, без пояснень хапали робітників за руки, кричали на них, заставляли виконувати їхні команди, зайшли в будівлю, хоча без дозволу керівника не мали право це робити (є відео докази такого ставлення). ГО, звичайно, Смотрящий разом з Гусаром використали для певних провокацій, ось так і працює наша доблесна міліція чі поліція. Це все відбувалось на території школи, де в той час велися уроки. Є відео мого особистого спілкування з так званими перевиряючими, є фото посвідчень представників силових структур, яким дуже зручно було ховатися за спинами ГО, є ругання аршинним матом на мою адресу. Мені, як колишньому директору школи, що більш як 12 років виховував сільських діток, просто було соромно перед учнями, що були залякані приїздом непрошених, і спостерігали з боку за тим, що відбувалось. Вони, 20 здорових дядь, що з невідомих причин зайшли на територію школи, на все життя запам’ятають, і про важливість реформування правохоронних органів в країні їм розказувати потім з екранів телевізорів буде зайвим… Шкода, що той, хто працює зараз і надає робочі місця, над ним і насміхаються (до речі, більше 190 чоловік там працюють). Ну, я так зрозумів, ГО, яка на чиїсь дзвінок приїхала перевіряти найбільше будівництво в області, разом з УДСБЕЗ, на мої запити готові перевіряти і все те, що роздавалося при регіоналах, і навіть ще раз перепровірити факт співучасті і наруги над студентами в 2014 році їхнього голови Громадського. А обозівці вели себе подібно………, з них і брати немає що, призналися тільки, що вони приїхали тому що хтось дуже хоче насолити обласному депутату від БПП, якій найбільше довіри і підтримки отримав на виборах, видно жаба давить.
Завтра я скористаюсь своїм правом і на сесії ВР розкрию брудні схеми Смотрящого і його холуїв. Суспільство має дізнатися правду! І відео покажу».

Григорій Тіміш (18 грудня):
«Вчора звернувся до віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка щодо виділення коштів для завершення комплексу будівельних робіт та здачі в експлуатацію Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Йорданешти Глибоцького району».

Оксана Кирчу (в коментарі про звернення до віце-прем’єра):
«Шановний Григорію Івановичу, дозвольте не погодитися з деякими пунктами, що вказані у Вашому зверненні. Кирчу Оксана Дмитрівна – заступник директора ЗНВР Йорданештської ЗОШ №2 І-ІІ ступенів. В правобережній школі немає аварійних приміщень і діти не навчаються у дві зміни, принаймні останні 30 років. Кабінети добре облаштовані і входять в число найкращих в районі (фото додається). Але при цьому, як колишній державний службовець, усвідомлюю, що ці речі слід було написати задля переконання чиновників вищого рівня (типове звернення до державних органів).
При цьому, хочу Вас запитати, чи увійдете Ви в положення і посприяєте у працевлаштуванні тих педагогічних кадрів, які потенційно залишаться без роботи у випадку об’єднання шкіл? Тут, я не маю на увазі себе, оскільки, володіючи двома іноземними мовами з відповідними дипломами, десь влаштуюсь; проте, що робити, до прикладу, іншим вчителям?
P.S. Ми завжди Вас підтримували, оскільки знали Вас як порядну людину. Таким Вас нам представив мій брат, який з Вами працював і співпрацював (в рамках різних проектів)».

***

Чемпіонка з Рівного допомагає «Чорній Сотні» і обожнює Чернівці

***

Молоді політики визнали, що заяви депутатів проти студентів не було (відео)

***

Нардеп публічно бреше – свідомо або просто не знає, про що пише?..

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ