Бурбак: Уряд Яценюка знищив схеми для збагачення олігархів і корупціонерів (відео)

0
223
Максим Бурбак
Загрузка...

Чернівецький керівник парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак виголосив з трибуни Верховної Ради заяву на підтримку Уряду на чолі із земляком і однопартійцем Арсенієм Яценюком.

 

У заяві фракції «Народний фронт», звісно, закцентована увага на позитивних моментах і досягненнях владної коаліції та Кабміну на чолі з Арсенієм Яценюком. Хоча далеко не всі громадяни України позитивно оцінюють роботу команди Яценюка.

11 грудня минає рік з моменту ухвалення програми Уряду, сформованого коаліцією «Європейська Україна», до якої увійшло п’ять парламентських фракцій. Коаліція була утворена за участю Президента Порошенка, політична сила якого отримала найбільшу квоту у нинішньому Уряді.

Минув непростий рік спільного вирішення складних проблем. Разом чинили опір агресору, рятували економіку держави і зменшували енергетичну залежність від Кремля. Уряд зробив усе можливе, аби українці вчасно отримували зарплати і пенсії; щоб успішно запрацювала програма субсидій та зросли соціальні стандарти. Ефективні заходи з дерегуляції знищили схеми для збагачення олігархів і корупціонерів. Було закладено основу для структурних реформ у сфері освіти та медицини.

Дії Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка отримують схвалення з боку наших західних союзників. Ближчим часом маємо ухвалити податкову реформу і бюджет на 2016 рік, які мають відповідати меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Його підписав і Прем’єр-міністр, і Президент.  Прийняття збалансованого бюджету та виваженої податкової реформи стануть передумовою для отримання наступних траншів фінансової допомоги західних партнерів.

Водночас, маємо заявити, що з наближенням 11 грудня набирає обертів інформаційна кампанії з дискредитації уряду. До російської пропагандистської машини, яка давно працює проти України та української влади, долучилися місцеві популісти, які своїми діями умисно або несвідомо підіграють агресору – розхитуючи ситуацію у державі.

Ситуація дедалі більше нагадує події 2005-2006 років, коли чвари Ющенка і Тимошенко погубили досягнення Помаранчевої революції. Після цього, як відомо, відбувся фатальний реванш російських маріонеток з Партії регіонів. А чинний Президент Петро Порошенко став тоді жертвою вигаданих звинувачень.

Ми не можемо повторити трагічний сценарій ще раз. Маємо берегти спільні здобутки й співпрацювати, аби використати історичну можливість для проведення реформ, як закликав наш друг Джо Байден під час учорашньої зустрічі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Всі гілки влади й провладні політичні сили повинні консолідуватися, взяти спільну відповідальність за економіку й уникнути повторення кремлівського сценарію.

Оцінка роботи Арсенія Яценюка на посаді Прем’єр-міністра України

Результати

Loading ... Loading ...

fakty.cv.ua

***

Чернівецькі нардепи-соратники задоволені Прем’єром Яценюком. А ви?

***

Сакварелідзе спростував інфо про звинувачення на адресу Яценюка “ціною” $90 мільйонів

***

Чернівецькі нардепи-соратники задоволені Прем’єром Яценюком. А ви?

***

Нардеп-земляк: Добровільна відставка Яценюка – єдиний шанс залишитися чоловіком

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ