Як у Чернівцях здавали іспити з фізичної підготовки кандидати до “Нової Поліції” (фото)

0
2140
Загрузка...

Тиждень, що минає, у Чернівцях, серед розмаїття цікавих подій, також закарбується у пам’яті і черговим етапом відбору кандидатів до “Нової поліції”. Нам, як відкритому порталу, звісно цікаво було хоч трошки зазирнути у шпарину – що і як воно там. Потрапити на тестування і медичний огляд із зрозумілих причин не було можливості, а от на здачу нормативів фізичної готовності, яка проходила в комунальній установі стадіон “Буковина”, – інша справа. Здавалося…:) 

Так от, здача нормативів проходила три дні у визначений час. Чоловіки і жінки ділились на групи із своїми кураторами і почергово проходили три види іспитів: у хлопців – підтягування на турніку, біг 100 метрів та біг на 1 кілометр, у дівчат – ті ж самі забіги і віджимання. Мусимо відзначити, що організація дійства – на досить високому рівні, все чітко і злагоджено, як і має бути у таких структурах.

Але маємо і “ложку дьогтю у бочці”… Як виявилось, щоб на власні очі пересвідчитись і описати процес створення “Нової поліції”, саме у нашому місті потрапити на стадіон не можна було, на входах стояла охорона і у самій “чаші” теж. Та все ж спортивний досвід дозволив знайти потрібні двері, які забули зачинити!:) Встигнувши провести близько години всередині, спостерігали і навіть засікали час, щоб орієнтуватись у фізичній підготовці потенційних полісменів і полісвумен. Одразу пишемо, щоб не створювати інтригу, що досить різношерстний “контингент”, бо хтось ледь доходив дистанцію, деякі дівчата пробігли краще по часу, ніж хлопці, хтось легко підтягувався 30 разів, а дехто “як ковбаса”, що вертиться на вертелі, здригався 5 разків… Ми встигли навіть дещо сфотографувати… Але тут підійшов “людина в чорному” (не довго музика грала) і, зазначаю, ввічливо попросив покинути установу, бо захід закритий. На моє запитання чому? – бо кандидати не хочуть, щоб хтось знав, що вони ідуть у “Нову поліцію”! Звісно, як і у кожної людини, може у мене бути певний суб’єктивізм – ну, може, не так я зрозумів слова чоловіка… Але якось дивно. При оголошенні реформ і відкритості у новій структурі – процес сам закритий, через, я так розумію, відсутність бажання кандидатів афішувати свої наміри служити народові України і захищати його? Менше з тим, у лавах кандидатів встиг побачити багато достойних людей: це митники, медичні працівники, спортсмени і навіть колишній футболіст “Буковини”, яких особисто знаю як порядних людей. А нижче наводимо коментар відомого професійного спортсмена з приводу “закритості” стадіону.

Незрозуміло чому така “таємнича” здача нормативів потенційними полісменами зачепила і наших спортсменів. Неприємно зачепила.
Наприклад, майстер спорту міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи з бігу на 100 км ( в команді) повідомив SportBuk.com, що його не пустили на стадіон, де йому треба було робити спецвправи, закінчувати своє тренування. Чому? Тому що “не можна”, “там здає нормативи нова поліція!” І Що? В чому проблема? До слова, Станіслав таки зумів дізнатися “супер секретні дані”🙂 Він знайшов точку, звідки таки засік 100-метрівку, яку потенційна полісменка пробігла за 20 секунд. До відома, це дуже скромний результат навіть для тих, які зовсім спортом не займаються… То невже такого рівня фізичної форми потраплять до нової поліції, – запитує Станіслав? Напевно, з такими результатами просто не потраплять до поліції. Хоча, можливо, аби не виникало таких питань, нехай би засвітили публічно результати бодай тих, яких відберуть;) Проблема? Відкрита ж влада;) чи ні?:)

Трохи фотографій, за якість приносимо вибачення, все ж не можна було фотографувати…. А так та й обличчя дівчат закрили, ну може дійсно не хочуть, щоб чоловік вдома дізнався куди йде його дружина і що ночами патрулюватиме )))))

***

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ