«Пов’язаний» за Майдан: влада хоче знову пропіаритись на трагедії та крові? (фото)

0
290
Загрузка...

Затриманий міліцією під час Майдану-2 оператор Spilno.tv публічно обурюється щодо того, як влада готується до відзначення річниці Революції Гідності.

 

Чернівецький оператор Інтернет-телебачення Spilno.tv Володимир Карагяур (який у нас асоціюється з відомим проектом «Студентська республіка») був затриманий 19 січня 2014 р. і відправлений в СІЗО. Пізніше йому замінили міру запобіжного заходу на домашній арешт.

Уніч перед річницею Революції Гідності (21.11.2015) Володимир Карагяур на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.com емоційно поділився враженнями від підготовки до відзначення:

«Перед самим святкуванням вся основна частина Майдану Незалежності перед Стелою перекрита загородження та стоїть просто величезна сцена. Тобто завтра в той час коли розпочинався Майдан на те місце, де він розпочинався, ми не зможемо підійти.

От мені цікаво хто дав право нашій владі обмежувати народ України в таку річницю? Вони хочуть знову пропіаритись на трагедії та крові? Чому вони такі дебіли? Хто дав їм право позбавити нас шансу пом’янути тих, хто тут втратив своє життя заради того, щоб ці мудаки далі відправляли нашу країну в Тартарари.

Приберіть свої брудні акції, концерти та себе під…сів від того що вас не стосується.
Ви не виконали нічого, з того, що обіцяли стоячи на сцені – народ навіть не впевнений чи не ваші були ті снайпери. Ніхто не покараний. Просто заберіться – ДАЙТЕ НАРОДУ ВІДДАТИ ШАНУ СВОЇЙ СМІЛИВОСТІ, ГІДНОСТІ ТА ЖЕРТВЕНОСТІ!»

fakty.cv.ua

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Підготовка до річниці Революції гідності (21.11.15)

***

А ось і емоції одного з лідерів Автомайдану. Сергій Коба:

«Майдан 16.00! Наживо!
Ніколи мені не було так соромно як сьогодні…

Річниця початку революції, на Майдані крута інсталяція, купа LED дисплеїв, 2 сцени, безліч вогників, круті гасла: ВІЛЬНІ ТВОРЯТЬ МАЙБУТНЄ, свобода – наша релігія і т.д. Піар, Свято Мать його…

А з неба на нас дивляться люди які поклали свої життя, дивляться і не можуть зрозуміти, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ Українці!? Ми ж разом стояли на майдані, разом кожного дня ризикували своїм життям!!! Разом перемогли головного ворога!!! Ми поклали заради Вас свої життя, А ВИ!??? Ви не можете завершити справу і довести революцію до кінця!??? Що з вами!??? Нам соромно за Вас!!! Жалюгідні раби!!!

І я задаю вкотре собі питання: чого ми варті, якщо боїмось!? Де Ви друзі революціонери!? Де ви герої АТО!?? Де Ви, всі ті, хто не втратив віру і готовий боротися!!!

Настав час об’єднуватись знову!!! Маємо довести справу за яку всі вже так багато заплатили!!! Разом до перемоги над ворогом!!!»

***

***

А про акцію 21.11.15 у Чернівцях відома журналістка Ольга Паламарюк висловилась так:

«Гнівні пости я пишу вкрай рідко, але, даруйте, зараз буде саме такий. Мене глибоко вразила сьогоднішня акція на Центральній площі. Я пишаюся нашими студентами. Ці хлопці та дівчата мене кілька разів змусили ридати, як дитя… Вони такі світлі, такі не по роках мудрі, такі щирі… В усіх нас, я впевнена, є майбутнє з такими патріотами… Але… Я не розумію до яких пір на кожному святі/акції/презентації на сцену будуть дертися депутати? Це ж, наче, була студентська акція?! Чомусь я не пригадую їхньої активності на площі – у 2013-му. Вони не мерзли – на рівні з першокурсниками – в лютий холод. Вони не рвалися в адміністрацію, а лише підбурювали хлопчаків. Які, зрештою, й дістали в обличчя перцевим газом. Вони не ховалися в двориках, збираючи допомогу на столичний Майдан. А потім скидалися на бензин, аби доїхати до цього-таки Майдану. Благо, політичних плакатів сьогодні не було. Та, народ, може пора зав’язувати з цим дешевим піаром? Хочете вшанувати героїв – допоможіть краще їхнім родинам…»

***

І «привіт» з іншої області – показовий для більшості регіонів, напевно:

***

Розстріл на Майдані: таємниця з гвинтівкою Пашинського веде до Авакова (відео)

***

Відео як розстрілювали чернівчан та інших Героїв Небесної сотні, ГПУ назвала вбивць!

***

“Мене затримали за бензин, який я навіть не придбав”, – Володимир Карагяур

Чотири порожні каністри стали причиною затриманням міліцією оператора Інтернет-телебачення Spilno.tv чернівчанина Володимира Карагяура. Буремного 19 січня він проводив онлайн-трансляцію столичних заворушень на вулиці Грушевського. Пізніше його відправили на автозаправку за бензином для генератора, який дає електрику для телеобладнання. Володя навіть не встиг купити пальне, як його”пов’язали”.

Рівно тиждень Карагяур сидів за гратами у Києві – йому інкримінують важкий злочин за статтею “масові заворушення”. Натомість, у понеділок суд вирішив таки дати Володі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Тепер він два місяці перебуватиме у столиці.

“Перше, що я поцікавився у СІЗО, чи не поселять мене у камеру із хворими на туберкульоз. На щастя, для таких виділяються окремі спеціальні камери. Однокамерники дали шматок мила. Бо не мав з собою жодних засобів гігієни. Дали у в’язниці постіль – чистеньку, нормальну…”, – розповів Володимир в ексклюзивному інтерв’ю журналістам molbuk.ua

“У мене немає жодних претензій до умов утримання, бо мене не били, наді мною ніхто не знущався. В ізоляторі тимчасового тримання було досить тепло, нормально годували. До речі, там краще харчування, ніж у СІЗО. Тричі на день годують супами, кашами. Капусту постійно дають…”, – розповів Карагяур.

***

Суд відпустив оператора «Спільнобачення» В. Карагяура під домашній арешт

Сьогодні, 27 січня, Дніпровський районний суд міста Києва змінив міру запобіжного заходу оператору «Спільнобачення» Володимиру Карагяура з утримання в СІЗО на домашній арешт. Про це Інституту масової інформації (ІМІ) повідомила журналіст, оператор «Спільнобачення» Галина Садомцева.

За її словами, на період проведення слідства Володимир Карагяур буде знаходитись під домашнім арештом у Києві у своєї тітки.

«Суд прийняв наше клопотання, подивився, що він (Карагяур – ред.) гарний працівник, має гарну роботу, громадський діяч. До завершення слідства Володя буде буде перебувати у своєї рідної тітки у Києві. Тобто, цілий день він вільний, а з 19 години до 7 ранку має знаходитися за адресою проживання у своєї тітки», – розповіла пані Садомцева.

Журналіст «Спільнобачення» додала, що за час перебування у СІЗО Володимир  Карагяур помітно посивів.

«Ми своїх не залишаємо і справу закриємо. Володя – це перша “ластівка” в нашій перемозі. Ми боротимемось за кожного», – сказала Галина Садомцева.

Як повідомляла «Телекритика», 22 січня Дніпровський районний суд Києва постановив застосувати до оператора інтернет-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура, якого підозрюють у постачанні пального для «коктейлів Молотова», міру запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

Оператора затримали на автозаправці 19 січня. Журналісту висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), що загрожує 15 роками в’язниці.

«Телекритика»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ