Міліція депутата-викладача Білика розшукує, колеги і студенти – підтримують (відео)

1
767
Загрузка...

Викладача ЧНУ і депутата Чернівецької міської ради Ростислава Білика, який на виборах 25.10.15 знову був обраний депутатом, виявляється, розшукує міліція.

 

Хоча про розшук в обласній міліції чомусь повідомили лише «обраним».

Тим часом, колеги та студенти в ЧНУ, де викладав Ростислав Білик, характеризують його позитивно і переважно схиляються до думки, що ця справа носить політичний характер.

Нагадаємо, Білика підозрюють у підкупу виборців на дільниці у студмістечку ЧНУ. Щоправда, реальних доказів наразі немає. Спостерігачі та представники «Народного контролю» зафіксували як студенти фотографували в кабінці свої бюлетені. Деякі з них потім на камеру розповідали, що їм ніби пропонували гроші за «правильне» голосування.

Але, зрозуміло, вважати це серйозними доказами, м’яко кажучи, не можна. Адже, як відомо, насправді багато хто фотографував свої бюлетені в кабінці, але робили це без спалаху, а отже і без можливості це зафіксувати. Проте якщо ті люди, які також фотографували свої бюлетені, раптом скажуть, що вони голосували за Каспрука, Михайлішина, Пуршегу, Сеничака чи ще когось тому, що їм за це заплатили або пообіцяли заплатити, звісно, це не можна буде вважати доказом порушення виборчого законодавства.

Також не дуже вписується в логіку той факт, що студенти чомусь порушували закон якось демонстративно – знімаючи зі спалахом. Навряд чи можна знайти багато студентів, які мають телефони з функцією фотографування, але при цьому не знають, що спалах можна вимкнути…

За неофіційними даними, якщо неперевірену інформацію від різних виборців, насправді прямим підкупом займались представники чи не всіх «прохідних» партій. Але реальних доказів немає… При цьому чомусь «вчепилися» саме в представника партії «Рідне місто», яка набрала найбільший відсоток на виборах до міської ради.

Звісно, абсолютна більшість чернівчан – проти купівлі-продажу голосів. З цим явищем, без сумніву, треба боротися! Доказувати і карати винних! Але не «так», як у справі Ростислава Білика, якого підозрюють на базі достатньо сумнівних «доказів» (реальних доказів поки що ніхто не оприлюднив). Та ще й провели у нього вдома «показовий обшук» з десятком «озброєних до зубів» правоохоронців, хоча «не на камеру» самі досвідчені слідчі зазначають, що такої необхідності не було – на обшук з відповідною санкцією могли піти 2-3 співробітники міліції, і лише у випадку, якщо Ростислав Білик чинив би опір і т.п., тоді треба було би викликати підкріплення. До слова, знайшли у нього, за даними ЗМІ, лише одну або дві флеш-картки з лекціями.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, отримавши листа від екс-колеги за Кабміном – чернівецького нардепа Максима Бурбака, гучно заявив, що за два дні цю справу про підкуп виборців мали би вже передати до суду. Цього не сталось. Натомість ці всі не зовсім зрозумілі дії правоохоронців, які, як кажуть, пахнуть політичним тиском, реально сприяють підвищенню соціальної напруги…

Попри ці «нюанси», офіційні результати виборів до міської ради були оголошені, і Ростислав Білик фігурує серед депутатів нового скликання.

А попереду 15 листопада ще другий тур виборів міського голови, на посаду якого претендують Олексій Каспрук (38,61%) та Віталій Михайлішин (26,71%).

Мешканці міста сподіваються, що неприємні пригоди (або провокацій) на кшталт підпалу авто «Лексус» колишнього вже депутата міськради Наталії Козлової не повторяться… Люди вже втомились від конфліктів і чвар… Політики чомусь цього розуміти не хочуть…

fakty.cv.ua

***

Офіційний список депутатів Чернівецької міської ради VII скликання

***

Козлова звинувачує у підпалі «Рідне місто», Забродський натякає на вибори і владу

***

«Хід конем»: той, хто став депутатом замість Михайлішина, тепер агітує за Каспрука

***

Забродський: у Білика були спецпризначенці, яких повернули з дороги в АТО

***

«Двобій» СафтенкО (?У) – Продан у прямому ефірі (відео)

***

Продан: Мета обшуків – залякати, показати, що вони тут влада, керують (відео)

***

Через тиск на партію «Рідне місто» активісти перекрили вулицю Головну у Чернівцях

***

В “Рідному місті” почались обшуки (+відео, подробиці)

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ