Виборчі приколи: секретні телефони кандидатів, коти в під’їзді і «розборки» з тещею

1
2091
Загрузка...

У шаленій передвиборчій гонитві інколи приємно трошки відійти від “затасканих”, стереотипних та профінансованих матеріалів. 

З голубих екранів нам з усіх сторін чути «голосуй за мир», «я обираю дешевий український газ», чи «саме наша партія врятує світ!». Та все ж – це вибори до місцевих органів влади, і наприкінці цієї «гонитви» мусимо нагадати, що ми всі разом голосуватимемо за конкретних людей і за їх справи, а не за бренди! І аналізуючи всю цю передвиборчу лихоманку, ми натрапили на простий життєвий приклад того, що у виборах беруть участь не тільки пройдисвіти і хто хоче «влади заради влади», як думають зазвичай пересічні громадяни.

Відвертості від кандидата Дмитра Білоуса

Не будемо «грати кіно», як кажуть у нас на Буковині, – цей життєвий Vybory-BilousDima-agitkaвипадок з життя людини, товариша, тому і ці тонкощі нам відомі більше, ніж іншим. Так от мова іде про Дмитра Білоуса – не відомого в минулому футболіста, а лікаря-анестезіолога Обласної клінічної лікарні, який на цих виборах вирішив балотуватись до чернівецької міської ради від однієї з політичних партій (уточнюємо – «Народний контроль», буде безплатна політична реклама:) ).

Мусимо розуміти, що передвиборчі перегони – це серед усього іншого й серйозні технології, які конкурують одна з одною за голоси виборців. Так от, цей кандидат, через свою, по-доброму, життєву наївність і недосвідченість у всіх цих процесах, напевно, за підказки технологів своєї політичної сили, надрукував візитні картки, для того щоб при зустрічах із виборцями на своєму виборчому окрузі роздавати їх – задля прямої комунікації і можливості останніх звернутися до нього із своїми проблемами. Такі візитівки – це не «щойно винайдений велосипед», це стара, як наш світ, технологія, ніби відкритості перед виборцями. А насправді часто номер телефону купується перед виборами, а потім викидається після них. Також, зазвичай, відповідає на дзвінки «спеціально наймана людина», яка із особливим жалем «переймається» проблемами телефонуючих.  Але, пан Дмитро, із своїм загостреним почуттям справедливості, навіть і подумати про такі махінації не міг.)))) Він із повною таки відкритістю дав свій мобільний номер, яким користується вже 13 років!!! Телефон його, суто із професійних моментів, і так «червоний» від дзвінків, а тут, знайшовши час, попрацювавши із електоратом і роздавши при зустрічах візитівки, почалось!!!))) Люди почали дзвонити! А люди є різні!))) У когось холодно в хаті, у когось коти «гадять» у під’їзді – «зробіть щось», зупинка маршрутки занадто далеко від будинку, і без зайвих прикрас: теща приїхала в гості, вже довго сидить – ти депутат, зроби щось з нею!!!))) «Ах ти не депутат, то чого ти роздаєш візитівки – ти нічого не вирішуєш!»

І про всі ці подробиці Fakty.cv.ua знають не по «байках», а особисто від Дмитра Білоуса, який ще і намагався, навіть без статусу депутата, допомогти хоч чимось тим, хто до нього звернувся.

Одразу відкинемо усі думки про замовність матеріалу, бо про політичну силу, від якої іде герой цих рядків, ми не писали нічого, крім загальновідомих фактів, як і про усіх інших (плюс ВСІМ політичним силам запропонували ще на старті кампанії БЕЗКОШТОВНО ділитися на нашому сайті звітами своїх депутатів та «грандіозними планами на майбутнє»). А вирішили поділитись з нашими читачами суто із-за «приземленості» і кумедності цієї історії, бо не можна забувати у «передвиболрчій лихоманці» про те, що вибори проходять, брудом обливають один одного, а в кінці-кінців – тхне від усіх! Давайте ж шукати позитив і простіше ставитись до усього, що відбувається навкруги, особливо під час виборчої кампанії!

Про «особливості вуличної агітації»
або Чому у нас плутають депутатство і спонсорство?..

Прочитавши історію про друга, товариша і, страшно сказати, «конкурента»:) (бо від різних партій Samopomich-vybory-Mazurashu-flaer-kryvi1-newбалотуємось) Дмитра Білоуса-лікаря (уточнюю, бо, зазвичай, пишу про футболіста), вирішив додати трішки про мої «особливості агітації»:)

Мене звати Георгій Мазурашу, я вперше балотуюсь. Ніколи не входив до жодних політичних партій, і нині залишаюсь безпартійним. Чому дав згоду балотуватися від Об’єднання «Самопоміч»? Голосував за цю силу на попередніх виборах, переважно позитивно сприймаю програмні засади, основні пріоритети, принципи формування команди тощо. Плюс, що немаловажно, в місцевій команді є чимало як ініціативних, свідомих, патріотичних добрих знайомих, так і цікаві особистості, з якими познайомився вже «в процесі», коли, за пропозицією нашого зіркового бігуна Івана Гешка, приєднався до ініціативної групи. По ходу були від «доброзичливців» і деякі спроби «очорнити» місцеву команду «Самопомочі» або окремих раніше ще «кандидатів у кандидати», а тепер вже кандидатів. Але все завершувалось, якщо за анекдотом, тим, що розказували про те, які чиїсь доньки гулящі, але насправді у «винуватців» не доньки, а сини:) Хто має ще якісь «компрометуючу інформацію» про колег зі списків «Самопомочі», – діліться, будемо разом визначати – доньки чи сини:)

А тепер про мою агітацію:) Централізованого фінансування по партійній лінії у нас немає, тож все вирішуємо просто більшістю на зборах кандидатів. Визначились щодо спільних витрат (колективний внесок від партії, оренда офісу і т.п.). Хто має можливості, веде активнішу агітацію – замовляє ефір на ТБ, більше поліграфічної продукції тощо.

Я обмежився постами в соціальних мережах. Пізніше колега по списку – успішний фермер і просто чудоваSamopomich-vybory-Mazurashu-kalend-kryvi1-new Людина Олег Мельничук запропонував замовити для мене флаєра і календарики. І два прапорця цікавих. Умовив:) Макети сам зробив. Правда, через постійні цейтноти трохи пізно вийшли на фініш з агітаційною поліграфією – практично разом із фінішем кампанії:) За збігом обставин, свою агітаційною продукцію я забрав тоді ж, коли надрукували спец. вкладиш газети «Час» про нашу обласну команду. І з цим «букетом» в руках я забіг привітати похресницю з днем народження:) Закінчилось це тим, що мої любі похресниці вирішили разом з молодшим сином піти пороздавати «агітку»:)

Після деяких роздумів, вирішили з кумою все-таки не «збивати» ініціативність дітей. Потім вони з ентузіазмом розказували «як це було»:) Найбільше здивувало, що знайшлися навіть такі «культурні», які грубили дітям…:( На щастя, це все-таки виняток – більше дітки розказували, як їх хвалили, дякували, казали, що знають мене і навіть говорили якісь позитивні речі:) У підсумку дітки захотіли і на другий день пороздавати «агітки»:)

Ми з дружиною теж роздавали, чого приховувати:) І теж відчули на собі всі ці «особливості реакції» на «вуличну політичну рекламу»:)

А, і номер телефону я, як і Дмитро, вказав реальний, а не тимчасовий (099 189-89-14 – той, який служить фактично довідковим щодо спортивних секцій, фітнес-клубів і т.п.). Та й інший мій номер теж не секретний – (050) 841-61-33. Єдине, що перед тим, як телефонувати депутатам (хто ними стануть) і скаржитися на котів в під’їзді або тещу:), не забувайте, що ради і депутати мають конкретні повноваження – вони мають готувати і приймати рішення на користь всієї громади, а не виконувати функції «швидкої допомоги на всі випадки життя» або спонсорів. Ні, звісно, можна по можливості допомогти, посприяти, але… Головне якісно виконувати саме прямі депутатські обов’язки.

Так, я знаю, що депутатство – це додаткова і немала порція громадської роботи, так, я готовий, якщо люди довірять, витрачати час і зусилля й на ці громадські функції, готовий застосовувати в обласній раді свої знання, досвід і щире прагнення до системних змін, до змін на краще для всіх, а не лише для «обраних». Так, готовий працювати на громаду, в команді «Самопомочі» і в співпраці зі всіма, для кого політичні амбіції – ніщо, головне – реально приймати корисні для громади рішення, підтримувати позитивні речі і… Ну, щоби не соромно було дивитися в очі людям ні під час депутатства, ні після нього;) І замість нього теж:) (рішення – за виборцями!)

Це саме стосується і виборчої кампанії – її треба пройти так, щоби 26 жовтня можна було спокійно дивитися в очі своїм колегам, вчорашнім «конкурентам», будь-кому. І незалежно від підсумків виборів;)

З наступаючими виборами:)

fakty.cv.ua

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ