Наталія Лупу (після фіналу на 800 м): Готова бігти і у фіналі естафети 4х400 м

0
546
Загрузка...

Після фіналу на 800 м на чемпіонаті світу 2015 в Пекіні (Китай) буковинка Наталка Лупу зазначила, що готова бігти і завтра у фіналі естафети 4х400 м і спробувати допомогти нашій команді вибороти якомога вище місце.

 

Новоселицька чернівчанка Наталія Лупу (4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина») нагадаємо, у фіналі на 800-метрівці показала результат 1.58,99, такий же як британка Shelayna OSKAN-CLARKE, розділивши таким чином 5-6 місця (у протоколі фігурує 6 місце).

– По тактиці все зробила, як говорив тренер. На віражі я не обганяла, бо багато сил витрачається, – зазначила Наталка в інтерв’ю uaf.org.ua. – За 300 метрів до фінішу усі почали набігати, я з ними. Сили були. За 200 метрів також почали усі «включатися», а мені потрібно було по віражу. Я по тактиці сьогодні не впоралася, ось і вийшло шосте місце. На фініші виклалася уся без залишку, але який відрив був перед останніми ста метрами, такий і залишився. Я зробила великі помилки у тактиці, а на 800-метрівці такого не пробачають. Можна було боротися за трійку призерів. Це було для мене тут реально.

– Тим не менш, знову вдалося вибігти з хвилини 59 секунд.

– Такі біга самі по собі вдаються швидкими. Я не скажу, що зараз мені було важче, ніж у півфіналі. Все було чудово. Я не відстала і на фініші набігала з усіх сил. Але програла тактично.

– Вам не пропонували завтра бігти у фіналі естафети 4х400 м?

– Поки що ні.

– А якщо запропонують, побіжите?

– А чом би і ні. Я не втомилася. Да й до естафети ціла доба. Можливо це я кажу на емоціях, але якщо мені запропонують – з задоволенням побіжу, допоможу команді посісти гарне місце.

– Зараз ви не дуже задоволені собою. А якби вам перед чемпіонатом світу сказали: «Наташа, хочеш шосте місце у Пекіні?», – щоб відповіли?

– Звичайно б погодилася. А зараз незадоволена. Тому, що розумію, що можна було боротися за більш високе місце. І налаштовувалися на нього. Результат достатньо високий, це здорово. Але хочеться медаль.

– Модель підготовки, яка була у цьому сезоні, залишиться і на наступний, олімпійський, чи будете щось міняти?

– Цей рік вийшов не поганим, тому скоріш за все що ні. Проте, це ще будемо обговорювати з тренером. До цього чемпіонату світу ми підготувалися чудово. Сенс щось міняти? Звичайно, зараз прикро, але це урок перед Олімпіадою щодо тактики. Це не суперниці у мене виграли, а я програла їм тактично.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ