На Театральній площі у Чернівцях творчо збирали кошти для пораненого бійця

0
372
Загрузка...

У неділю, 5.07.15, на Театральній площі у Чернівцях відбувся благодійний концерт із збором коштів на лікування бійця Нацгвардії Ярослава Верхоляка.

 

Головним творчим подарунком був виступ знаної супер патріотичної співачки Марини Тимофійчук. Ведучою дійства була екс-редактор новин ТВА Юлія Сафтенку.

Присутні мали можливість не лише насолодитися пісенними подарунками, а й долучитися до акції зі збору коштів для пораненого бійця Нацгвардії Ярослава Верхоляка, якому потрібні ще чисельні операції на шляху до омріяного одужання…

Хто має бажання і можливість допомогти, – долучайтесь!

Верхоляк Оксана Миколаївна (телефон (099) 728-96-84)

Ощадбанк р/р 2625 7520 2742 86

А ось і враження та емоції Марини Тимофійчук (з ФБ):

“Друзі, НАМ вдалося зібрати 15 555 (ще 100 грн хтось доніс після перерахунку). Для нашого сторожинчанина Славка Верхоляка. Підвезла щойно його маму – і ті слова, що почула від неї перекреслили всю втому сьогоднішнього шаленого дня…
Знаєте, чого найбільше зараз боюсь – забути комусь подякувати, бо ж стільки людей допомогали!!!! А скількох через форсмажори сьогодні дрвелось підірвати!!! І вони підірвались – чужі незнайомі люди! Завтра буду їм дзвонити, бо без них нічого не було б (от спробуй зіграти концерт, коли нема одного зі шнурів – добре, що є Аркадій з Реміксу). Про Катерина Лесю, Жанну мовчу, бо всім уже вуха прожужала)))Lesya Khomko – це реальний бульдозер, коли от все, “приплили” – вона як ті весла – “ще не приплили”). Ой, пост буде дуже-дуже довгий, бо так хочу розповісти і про Макса Дація, про Сергія Босовика, палочку-виручалочку Юльку Сафтенко, позитивного світлячка Христинку Пертенко, Бережан Ларисі, хлопцям акордеоністам “Браво”, скрипачу Андрію……. Ох, і це далеко не всі!
Тільки таким гуртом можливо щось зробити чи змінити!

Головне: я ще й отримала подарунок (це крім Катіної футболки) – старовинна вишита сорочка зараз от коло мене – цей лот викупила моя друга мама (чесно, то для мене страшенно цінно, коли рідна людина знає твої слабинки).
А іще: Max Lucky, дякую, що розгрібаєш завжди результат моєї творчої натури”.

Благодійний концерт на Тетральній площі у Чернівцях

***

Відповідна інформація про нашого земляка з сайту 2plus2.ua:

 

Допомоги потребує боєць Нацгвардії Ярослав Верхоляк!

У Ярослава множинні комбіновані поранення тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, а також патологія по суглобу, роздроблена колінна чашечка, і є опікові рани на ногах.150705-blgodiyniy-Verholyak

33-річний Ярослав Верхоляк згадує, коли українські бійці взяли під контроль Луганський аеропорт, його бригаду направили охороняти летовище. Там військові і потрапили під обстріл “Градів”.

Перший уламок снаряду влучив Ярославу в обличчя. Розтрощив щелепу, розбив ніс і пошкодив око. Другий – потрапив у коліно.

Допомогу лікарі змогли надати Ярославу лише за чотири дні після бою, коли військові вирвалися з оточення. Пораненого доставили спочатку в Харків, потім в Одеському військовому шпиталі медики відновили йому обличчя. Уламок снаряду з коліна діставати не стали, бо є ризик, що суглоб розвалиться. Після цього Ярослав повернувся на Буковину.

У Ярослава множинні комбіновані поранення тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, а також патологія по суглобу, роздроблена колінна чашечка, і є опікові рани на ногах.

Аби провідати чоловіка, дружина Оксана кожного дня долає півсотні кілометрів від рідного села до Чернівців.

Чи буде ходити Ярослав і чи зможе бачити пошкодженим оком – жодних прогнозів лікарі не дають. Кажуть, головне зараз відновити кістки щелепи та носу.

“В нього в роті просто кістки видно, бо тканини погнили, лікарі не мали з чого збирати… В нього дірок багато. Коли п’є воду – вода може вийти через ніс або через очі”, – розповідає дружина пораненого Оксана.

Для того, щоб повністю відновити обличчя, Ярославу потрібно зробити близько п’яти операцій. Кожна з них коштує десять тисяч гривень. У подружжя таких грошей немає. Дружина працює в сільській школі вчителькою. Розповідає, невелику суму їй вже передали волонтери і сільська рада. Але цих коштів недостатньо.

Ярослав дуже хоче одужати. З шести членів його екіпажу вижили лише двоє. І після того бою, зізнається, він почав ще більше цінити життя.

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ