Чергові буковинські втрати у зоні АТО…

1
1092
Загрузка...

Сумні звістки продовжують надходити із зони АТО. На Луганщині загинув ще один чернівчанин – Вадим Ситніков.

 

Вадим закінчив Чернівецький механіко-технологічний технікум (коледж економіки і дизайну), де був старостою групи. Був мобілізований навесні 2015 р.

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!», – улюблені шевченківські  рядки  чернівчанина Вадима SytnikovVadim-1Ситнікова. І він боровся до останньої краплі свого життя за  Україну, її незалежність, цілісність, свободу, мир.

Загинув рядовий 128-ї бригади Вадим Ситніков  14 липня біля села Болотенного Станично-Луганського району під час виконання бойового завдання.

Мужній, талановитий, щирий, закоханий в Україну, поезію, музику,  театр він завжди гуртував навколо себе небайдужих людей, був взірцем для друзів, побратимів. Його шанували колеги, поважала і любила молодь. Вадим надихав своєю запальною енергією, дотепним жартом, оптимізмом, готовністю допомогти.

Болюча втрата для Чернівців і чернівчан.

Від імені чернівецької громади висловлюємо щирі співчуття  у цьому важкому горі дружині  Ірині, доньці  Наталці, усім близьким і рідним  Вадима.

Нехай Господь упокоїть  його душу!

Прощання із  Вадимом Ситніковим, який загинув на бойовому завданні в зоні АТО, захищаючи  мир і спокій в Україні, відбудеться 17 липня з 10.00 до 12.00 в палаці «Юність Буковини».

Віддати шану пам’яті Герою прийдуть рідні, близькі, друзі, бойові  побратими, колеги, волонтери, чернівчани.

Поховають Вадима Ситнікова на Алеї Героїв на Центральному кладовищі Чернівців. Церемонія поховання розпочнеться о 12.30.

***

А напередодні загиблого героя привезли до Юрківців Заставнівського району, про що повідомив депутат 150714-Yurkivtsi-geroya-na-kolinahміської ради Дмитро Сірман: «14 липня в моє рідне село Юрківці привезли тіло загиблого героя, мого родича – Соловія Миколи, який стояв на військових позиціях під Маріуполем. Все село, дорослі і діти зустрічали його на колінах. Вічна пам’ять!»

***

Чернівчанин Вадим Ситніков, який загинув в АТО, був онуком воїна УПА

Загиблий в зоні АТО чернівчанин Вадим Ситніков був онуком бійця Української Повстанської Армії.

Як кажуть друзі Вадима, він лише нещодавно він дізнався про це. І припускають – саме це відкриття змусило його піти до армії, йдеться в сюжеті ТСН.

Хоча вдова Вадима Ірина заперечує. Вона каже, що свій вибір він зробив давно, і навіть незгода сім’ї його не зупинила.

“Його рішення було ще тоді, коли це починалося минулого року. Інша річ, що я намагалася, стримувала його”, – зізнається вона.

“Є люди, яких потрібно стимулювати до того, щоб вони захищали Батьківщину. А є люди, в яких це з молоком матері впитується. Він був одним з тих”, – розповів заступник командира роти Іван Лиско.

Вадима Ситнікова з почестями поховали на Алеї Слави чернівецького кладовища. Поруч з іншими загиблими на Донбасі чернівчанами.

bukpravda.cv.ua

***

Чоловік свідомо пішов до війська попри те, що його родина була проти

У Чернівцях попрощалися з загиблим військовим Вадимом Ситніковим. Від самого ранку люди несли квіти до Палацу Юності Буковини, де відбувалася церемонія, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

44-річний Вадим Ситніков отримав повістку в лютому цього року.

“Він довго приховував, що проходить комісію. За станом здоров’я він міг і не піти. Але це був його вибір і його рішення, що там його місце, щоб захищати мене та доньку”, – розповіла дружина загиблого Ірина Ситнікова.

Кілька місяців Вадми проходив навчання в Рівному. Потім у складі роти 128-го гірсько-піхотного батальйону поїхав на Луганщину на заміну іншому підрозділу.

“Є люди, яких потрібно стимулювати до того, щоб вони захищали Батьківщину. А є люди, в яких це з молоком матері впитується. Він був одним з тих”, – розповів заступник командира роти Іван Лиско.

Як кажуть друзі Вадима, лише нещодавно він дізнався про те, що його дід був бійцем Української Повстанської Армії. І припускають – саме це відкриття змусило його піти до армії. Хоча вдова Вадима заперечує. Вона каже, що свій вибір він зробив давно, і навіть незгода сім’ї його не зупинила. “Його рішення було ще тоді, коли це починалося минулого року. Інша річ, що я намагалася, стримувала його”, – зізнається вона.

Вадима Ситнікова з почестями поховали на Алеї Слави чернівецького кладовища. Поруч з іншими загиблими на Донбасі чернівчанами.

tsn.ua


***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ