Під час страшної повені в Тбілісі там знаходилась і чернівецька збірниця Грузії

0
390
Загрузка...

Легкоатлетка з Чернівців Ірина Микитюк, яка прийняла грузинське громадянство і буде представляти на І Європейських іграх Грузію, під час страшної повені в Тбілісі знаходилась там.

 

Про це SportBuk.com повідомила свекруха Ірини, яка проживає у Чернівцях. Тут нині перебувають і чоловік спортсменки – знаний баскетболіст Давід Майсурадзе та їх річний синочок Іраклій (Давід останнім часом грає у Суперлізі Грузії, але навчається на факультеті фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ, а тепер пора екзаменів).

Ірина Микитюк, як ми вже повідомляли, буде виступати на І Європейських іграх в Баку у складі збірної Грузії і змагатиметься 22.06.15 у потрійному стрибку. Нині вона тренується в Тбілісі, звідки 19 червня має вирушити до столиці Азербайджану разом із легкоатлетичною збірною Грузії.

Від страшної повені Ірина, на щастя, не постраждала, як і помешкання її нових грузинських родичів, яке, як розповіла мама Давіда, знаходиться в іншій частині міста: «Ми живемо на іншому березі, а основний удар стихії прийшовся на центральну частину Тбілісі – де знаходиться університет. За 1500 років в нашому місті такого ще не було. Принаймні, історія не знає таких фактів. Це жахливо. Вся Грузія об’єдналась, люди виходять розбирати завали, зниклих безвісті. Багатьох жертв ще не знайшли. Можливості влади обмежені, тому люди і згуртувалися в біді. Проблема ще й в тому, що по місту гуляють дикі звірі, які розбіглися з зоопарку. Ведмежат спіймали десь у 15 км від епіцентру стихійного лиха. На площі Свободи відстріляли двох левів. А що робити, якщо ці хижаки загрожують життю людей… Відомо, що Україна теж запропонувала допомогу дружній Грузії, попри те, що тут теж вистачає проблем. Навіть Росія запропонувала допомогу, але від неї Грузія, наскільки відомо відмовилась».

В інтернеті розміщені фотографії, на яких видно як на боротьбу із наслідками стихії вийшов і у минулому зірковий футболіст «Динамо» (Київ) та «Мілана», багаторічний капітан збірної Грузії, а нині віце-прем’єр і міністр енергетики Грузії Каха Каладзе.

***

***

***

Деякі вулиці у Чернівцях через зливу перетворились на «річки» (фото, відео)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ