Олександр Злотник привіз до Чернівців «зірковий десант» (фото, відео)

0
1734
Загрузка...

У понеділок, 25.05.15, у Чернівцях в Літньому театрі відбувся творчий вечір композитора, народного артиста України, професора і ректора Київського інституту музики ім. Глієра Олександра Злотника.

 

Підтримати маестро приїхав цілий «зірковий десант» – народні артисти Оксана Білозір, Іво Бобул, Лілія Сандулеса, квартет «Гетьман», заслужені артисти України Наталія Шелепницька, Олег Шак, Ірина Зінковська, Любов та Віктор Анісімови, Тетяна Піскарьова та інші. У зірковій компанії виступив і Хор хлопчиків «Віваче» (Vivace) Чернівецької музичної школи №1 (керівник – Наталія Михайлівна Мацей), який розчулив публіку піснею «Я не хочу гратись у війну».

Вів творчий вечір народний артист України Василь Ілащук, який, до слова, трохи «уколов» чинну владу, зазначивши, що, мовляв, композитор звітує за свою творчість, а влада чомусь не звітує, що доброго зробила за рік…

Зрозуміло, що звучали практично самі пісні, написані Олександром Злотником, якого свого часу помилково назвали було «буковинським композитором», але він не лише не образився, а навіть гордився цим, адже Буковина справді є дуже співучим краєм, який дав Україні та світу рекордну кількість знаменитих митців. Хоча міський голова Олексій Каспрук, якому надали слово «на фініші» концерту, повідомив про нещодавно об’явлені результати досліджень, відповідно до яких Чернівці посіли друге місце після Києва за кількістю знакових, відомих творчих фігур. Проте у перерахунку «на душу населення» ми, зрозуміло, лідируємо з відривом. І взагалі Чернівці – пісенна столиця України!

Завершуючи концерт, Василь Ілащук подякував і публіці, яка вміє цінувати і віддячувати щедрими оплесками справжнім талантам, і організаторам (у Чернівцях творчий вечір Злотника організував Олег Сандуляк), і партнерам (прийняв зірковий гостей готель «Буковина», пригощав ресторан «Чернівці»).

fakty.cv.ua

“Я не хочу гратись у війну”

***

***

“Святкова” (Оксана Білозір)

***

***

***

***

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фотогалерея буде доповнена)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ