7 травня прем’єра фільму про життя українців за кордоном

0
662
Загрузка...

Чернівчани Станіслав Пуздряк та Віталій Скігар створили фільм про долю українців за кордоном. Прем’єра фільму Immigraniada відбудеться у кінотеатрі “Ефект” 7 травня. Презентує фільм студія “Boroda Cinema”.
Документальний фільм розповідає про те, як насправді живеться українцям поза межами рідної держави та про справжні причини переїзду за кордон. Станіслав Пуздряк та Віталій Скігар побували у п’яти країнах Європи: Франції, Польщі, Чехії, Німеччині та Італії. Також вони відвідали і міста України: Київ, Чернівці, Львів, Одесу та Кам’янець – Подільський. Створювали фільм “Immigraniada” впродовж 3 місяців.

“В пошуках кращого життя українці емігрують до інших країн. Одна з головних причин того, що вони покидають країну – відсутність перспектив та можливостей для влаштування майбутнього. Українці не відчувають себе захищеними у власній державі. Та позбуваючись “невпевненості у завтрашньому дні в Україні”, емігранти отримують “невпевненість у завтрашньому дні за кордоном”, – йдеться в анотації до фільму.

“Фільм нікого не засуджує та не вихваляє, а створений для того, щоб показати причини, через які люди мігрують та чи варте воно того. Фільм”Immigraniada” – це спроба поглянути на проблему з іншого кута”, – зазначає режисер фільму та оператор Станіслав Пуздряк.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ