Бешлей «специфічно» подякував Кобевкові за «віртуальну люстрацію»

0
571
Загрузка...

Критику на свою адресу на першій сторінці газети «Час» депутат Чернівецької міської ради і громадський діяч Володимир Бешлей сприйняв з посмішкою.

 

Сам же прорекламував на своїй сторінці в соціальній мережі газету з критичним матеріалом, з таким
150410-Beshley-Chas-altfater-smietsya
коментарем:

«Ось, яка вона слава. Перша шпальта!
Газета «Час»: від влади «правда» про Бешлея. Усміхнуло!»

 

А ось і сам матеріал.

У Чернівцях на вивозі сміття окремі депутати роблять велику політику

В останні кілька тижнів широкого розголосу в Чернівцях набула тема вивезення сміття. Сталося це внаслідок проведення конкурсу на надання транспортних послуг з вивезення відходів, організованого МКП «Чернівціспецкомунтранс». Тоді переможцем тендеру було визнано київську компанію «Укрвторресурси-Буковина». Ця подія привернула увагу громадськості до ситуації з вивезенням відходів у місті.
Проблеми вивезення сміттєвих відходів ми не помічаємо до тих пір, поки вона нас безпосередньо не торкнеться. І той факт, що, незважаючи на трикратне здорожчання пального, контейнери регулярно спорожнюються, а розмір комунальних платежів не зазнає такого різкого підвищення, ми сприймаємо як належне.
Послуги з вивезення сміття у місті надають дві компанії – комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс» та фірма «Альтфатер Чернівці».
Але там відсутній власний сучасний та ефективний автопарк, міський бюджет не надає дотацій, тому комунальним підприємством здійснено спробу убезпечити мешканців від збоїв у регулярному вивезенні сміття. Проведено конкурс та укладено договір з компанією, яка має у розпорядженні необхідну спеціалізовану автотехніку і досвід роботи. Приватник перебрав на себе ризики, пов’язані зі значними коливаннями ціни пального.
Внаслідок вчасного втручання міської влади було досягнуто згоди про перереєстрацію філії підприємства до Чернівців, отож тепер міський бюджет буде поповнюватись податковими платежами від приватної компанії.
Окрім цього, компанія «Укрвторресурси-Буковина» (саме вона виграла конкурс) повинна організувати вивезення великогабаритних відходів. Наші подвір’я більш оперативно очищатимуться від викинутих мешканцями старих меблів, габаритної побутової техніки тощо.
А згодом планується впровадження роздільного збору відходів, і це наблизить наше місто до європейських стандартів життя та дозволить уникнути потрапляння на полігон неорганічного сміття, яке десятками, а іноді й сотнями років розкладається, погіршуючи екологічну ситуацію в нашому регіоні.
Окрім запровадження нововведень та підвищення якості робіт, нова фірма пішла на великий ризик: вона зменшила вартість вивезення відходів майже на 15 гривень за кубометр. Комунальне підприємство не змогло з цим впоратися і підвищувало тариф. Керівники фірми запевнили, що до кінця року не піднімуть ціну. Навіть якщо й долар продовжуватиме рости, і ціни на бензин збільшаться. Це — їхній ризик.

Але чомусь депутати міськради проти. Про це на прес-конференції казав Бешлей. Аргументів, щоправда, жодних навести не зміг. Просто «проти», і все. Виглядав ніби затятий більшовик. Нехай комунальне підприємство і погане, і працює погано, і техніки нема, і людям не платять, і з городян деруть три шкури, але воно комунальне. А приватник буде наживатися на смітті. То виходить, що на комунальних підприємствах наживаються влада і депутати. Каспрук відрубав їм шляхи наживи і зробив людям добре. Тоді депутати запищали як щури.
Але це вже геть погано.
Чи, може, за цим щось чи хтось стоїть?
Бо сміття – це річ політична. І його треба вимітати — як з міста, так і з сесійної зали.

Від редакції. Аби жити у чистому місті, мало того, щоби сміття вивозили. Треба кожному з нас змінити своє ставлення до відходів. Якщо уже в Чернівцях поставили ті жовті контейнери, то туди треба скидати пластик. Якщо будуть контейнери для скла, то скло туди кидаймо, якщо для паперу – папір. Будьмо європейцями.
А газета й надалі слідкуватиме за роботою як комунальних, так і приватних підприємств. Аби вони якість підвищували, податки справно платили і тарифи знижували.
І, насамкінець, юридичний відділ Чернівецької міської ради взяв на контроль законність проведення тендеру та роботи зі сміттям у місті. Протягом десяти днів буде перевірятися законність проведення тендеру комунальним підприємством «Чернівціспецкомунтранс».
Про це повідомив керівник юридичного відділу міськради Олександр Шиба.

chas.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ