Проїзд у маршрутках подорожчає до 5 гривень?

0
542
Фото - Фейсбук В. Бешлея
Загрузка...

Питання забезпечення роботи громадського транспорту в умовах різкого зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини обговорювалося 5 березня на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з перевізниками.

Участь у зустрічі взяли заступник міського голови Георгій Леонтій, директор департаменту ЖКГ Сергій Погоренний, голова постійної депутатської комісії міської ради Володимир Бешлей, директор Центру організації пасажирських перевезень Ігор Кожуленко, – повідомляє офіційний сайт міської ради.

Перевізники заявили, що у зв’язку з різким подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, їх дефіцитом вони при діючому тарифі не спроможні виконувати в повному обсязі договірні зобов’язання щодо обслуговування автобусних маршрутів, у тому числі пільгових. Перевізники повідомили, що в Києві, Одесі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Харкові тарифи на автобусні перевезення вже збільшено до 4-6 грн., підвищення вартості проїзду готується в Ужгороді та Миколаєві. Нові розрахунки вартості проїзду у Чернівцях підприємці надали для перевірки їх обґрунтованості департаменту ЖКГ. Вони пропонують підвищити вартість проїзду у Чернівцях до 5 грн., а до підвищення тарифу збільшити інтервали руху автобусів не в пікові години перевезень.

Міський голова Олексій Каспрук звернув увагу, що права громадян на пільговий проїзд мають дотримуватися і не можуть обмежуватися часовим інтервалом, особливо на тих рейсах, якими пенсіонери добираються до дач та городів. Він також зазначив, що перевізники зобов’язувалися безкоштовно перевозити по два пільговика на всіх рейсах, але інформації про цю пільгу в транспортних засобах недостатньо. Зазначено також у чернівчан є багато нарікань до якості послуг перевізників, зокрема до санітарного та технічного стану транспортних засобів, зовнішнього вигляду і поведінки водіїв, дотримання графіків руху. Повідомлено, що зміна тарифу на послуги перевезення є регуляторним актом і має відповідну процедуру прийняття.

Олексій Каспрук зазначив, що вихід із кризової ситуації потрібно шукати спільними зусиллями і рішення повинно бути прийнято не лише за рахунок чернівчан, а завдяки спільним поступкам громади, влади і перевізників.

Як заявив у своєму фейсбуці депутат міської ради Володимир Бешлей, Олексій Каспрук зібрав перевізників таємно, превдставники ЗМІ та громади запрошені не були.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ